"Program, 12 yılın özete yansımış hali" Yılmaz, "Hükümet Programı, 12 yıllık iktidarın özete yansımış hali" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Hükümet Programı'nı değerlendirdi.
62.Hükümet Programı'nı "12 yıllık AK Parti iktidarının özete yansımış hali" olarak nitelendiren Yılmaz, "Bütün hükümetler bir hükümet programı ile işe başlarlar. Önce hükümet kurulur sonra hükümetler güven oyu almadan önce, meclis ve dolayısıyla milletimize nasıl bir anlayışa sahip olduklarını, nasıl bir siyasi yaklaşım içinde olduklarını ve tüm alanlarda neyi yapmayı düşündüklerini hükümet programları ile ortaya koyarlar. Geçmişte aslında hükümet programları kısa metinlerden oluşurdu. AK Parti hükümeti ise o kadar uzun bir süre istikrarlı bir şekilde iktidarda kaldı ki oldukça yoğun bir birikim üzerine yeni programlarını inşa ediyor. 62.Hükümet Programı da böyle bir programdır. Ama aslında bu bile 12 yıllık AK Parti iktidarının özete yansımış hali" dedi.
"YAPTIKLARIMIZIN NİHAİ AMACI İNSANA HİZMET İÇİN"
'Hükümet Programı'nda yer alan 'insan odaklı kalkınma' hakkında bilgi veren Yılmaz, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışının modern zamanlara yansımış halidir 'insan odaklı kalkınma'. Bugün dünyada da BM, Kalkınma Planı'nda 'insani gelişme endeksi' adı altında bir endeks yayınlar her yıl. Yani kalkınma dediğimiz kavram sadece ekonomiden ibaret değil. Sağlık, eğitim gibi farklı farklı boyutları var. Dolayısıyla 'kalkınma' çok daha kapsamlı bir kavram. İnsan dediğimiz varlık çok boyutu bir varlık. Tek boyutlu değil. Dolayısıyla kalkınma dediğimiz kavramda 'insan odaklı' kalkınma dediğimiz halden itibaren çok boyutlu bir kalkınma anlayışını ifade ediyor. Odağına insanın konduğu bir anlayışı ifade ediyor. Yani tüm bu yaptıklarımızın nihai amacı insana hizmet için" açıklamasında bulundu.
"GÜÇLÜ BİR EKONOMİK YAPI İNŞA ETMEK İSTİYORUZ"
'Türkiye'nin son 12 yılda büyük bir sıçrama yaptığını' belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti;
"Bunu özetleyerek söylüyoruz 230 milyar dolardan 820 milyar dolara geldik. İhracatta 36 milyar dolardan 152 milyar dolara geldik. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdik. Faizleri aynı şekilde. Şimdi ise; Türkiye'nin ikinci bir atılım dönemine ihtiyacı var. Bunun da yolu ekonomik politikalarımızı dünyanın geldiği bu şartlarda daha üst bir seviyeye çıkarmaktan geçiyor. Katma değeri daha yüksek bir üretim yapısı, teknolojiyi, bilimi daha fazla ticarileştiren, buradan katma değer üreten bir ekonomik yapı, bilgi tabanlı teknoloji tabanlı bir yapı. işte burada üniversite sanayi işbirliğinden tutun, araştırma alt yapılarına yaptığımız yatırıma, eğitime yine insan niteliğine yaptığımız yatırıma kadar, birçok unsuru ile birlikte, güçlü bir ekonomik yapı inşa etmek istiyoruz."
TRT HABER