PINAR HOLT: 'TEKNOLOJİNİN NİMETLERİNDEN YARARLANALIM AMA HAYATA SPOR İLE BAĞLANALIM'

PINAR HOLT: 'TEKNOLOJİNİN NİMETLERİNDEN YARARLANALIM AMA HAYATA SPOR İLE BAĞLANALIM'

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü davetlisi olarak 'Teknoloji Kullanımının Motivasyonumuz Üzerine Etkisi' başlıklı söyleşiye katıldı. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü'nündavetlisi olarak Erzurum'a giden ve 'Teknoloji kullanımının Motivasyonumuz üzerine etkisi' konulu bir seminer veren Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Sporcular ile antrenörler ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, TOHM Müdürü Murat Tanas ile diğer davetliler de katıldı. TOHM Konferans Salonundaki programda Pınar Holt, kontrolsüz teknoloji kullanımının günlük yaşamı ve sporcuların performanslarını, motivasyonlarını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çizerken, özellikle gençlerin 5 dakika niyetiyle girdiği sosyal medyada saatler harcayarak kendi zamanlarını yönetemede zorlandıklarını söyledi. 
Bağımlılığın sonuçları bilinmiyor veya önemsenmiyor
Holt, seminerlerinde ailelere ve gençlere 'Neden kendinizi her seferinde sosyal medya da dolaşırken ya da oyun oynarken buluyorsunuz?' sorunu sorduğunu ve genelde cevap alamadığını belirterek;uzmanların araştırmalarına göre 'Kullanıcıların bağımlılığın sonuçlarının bilinmediğinden, önemsenmediğinden, Bağımlı arkadaş çevresinden, Can sıkıntısından,Kendi problemleriyle nasıl başa çıkacağını bilmemek ve kendini yeteri kadar iyi tanımamaktan' kaynaklandığını belirtti.
7 yaşındaki çocuğun İnstagramsayfası olur mu?
Sosyal medya özgürlük alanı ama aynı zamanda kontrolsüz kullanıldığı takdirde çok zararlı bir dünya olduğunu ifade eden Holt, "Yedi yaşındaki bir çocuğa ne amaçla instagram sayfası açılır? Orası kara bir delik gibi. İnsanlar kendi kimliklerini gizleyerek ve çok farklı amaçlarla sosyal medyayı kullanıyor olabilir ve ailelerin bilgisi olmadan çocuklara rahatlıkla ulaşıp, iletişime geçebilirler.''


Çocuğumuza organik yumurta yedirip, eline oyalansındiye radyasyon veriyoruz.
Ailelerin, çocuklarına bir taraftan sağlıklı olması için organik besinler yedirmeye çalışırken, diğer taraftan oyalansın ya da yemeğini yesin diyetablet, telefon vermesinin abesle iştigal ettiğini belirten Holttablet, telefon ve televizyondan alınan radyasyonun da çocuk sağlığı için oldukça tehlikeli olduğunu düşündüğünü' açıkladı.
Teknolojinin nimetlerinden yararlanın ama hayata spor ile bağlanın 
22 yıldır ara vermeden düzenli spor yaptığını, yaşamında birçok konuyu 2. Plana atabileceğini ama sporu asla atamayacağını bildiren Pınar Holt, kişisel motivasyonunu, zaman yönetimini ve pozitif bakış açısını spor sayesinde tecrübe ettiğini genç sporcularla paylaştı.
Sporcuların ve antrenörlerin kendi alanlarıyla ilgili her türlü bilgiye teknolojiyi kullanarak ulaşabileceğini söyleyen Holt, 'Teknolojinin bize sunduğu ve bize hizmet edecek nimetlerinden yararlanalım ama hayata sporla bağlanalım' diye seslendi.
Seminerini çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden Holt, 2. bölümde motivasyonun faktörlerinden bahsederek, kişisel motivasyonumuzu yükseltmek için özgüven, olumlu düşünme, odaklanma, güçlü ve ulaşılabilir hedefler ve motive edici ortamın motivasyonumuzu hızlı bir şekilde yükseltebileceğini belirtti.
Seminerin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt'a, güzel ve faydalı seminerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine Erzurum'a has Oltu Taşından yapılmış bir plaket hediye ettiler.
GHSİM Müdürü Taşkesenligil, "Pınar Holt'a ilimize geldiği ve gençlerimize teknoloji bağımlılığı ve kişisel motivasyon konularında yararlı bilgiler verdiği için teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim de çok şeyler öğrendiğimiz ve farkındalığına vardığımız faydalı bir seminer oldu. Kendisini bu bilgi birikiminden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Saygılarımla.

PINAR HOLT
Istanbul / Türkiye
Web: www.pinarholt.com
Instagram: pinarholtofficial
Facebook: PINAR HOLT




PINAR HOLT KİMDİR?
Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul'da doğdu.  12 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.
1997 -1999 yılları arasında İngiltere'de Dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü.
2013 yılında California Janus Universitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü lisans ve Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimlerine devam etmektedir.
2013 yılından beri Türkiye ve Avrupa'da çeşitli gazete, haber sitesi, PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Gelişimi üzerine köşe yazıları yayınlanmaktadır. 

2016-2017 yılında 'Oyun ve Masal Terapisi' eğitimiyle birlikte, The University of Warwick'ten 'Bebek Zihin Gelişimi' üzerine eğitimlerini tamamlayarak, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde annelerle buluşup '0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Gelişimi ve Davranışları' üzerine seminerler vermektedir.
Bununla beraber Amerika'da bulunan Zur Institute'den 'Childeren, Technology Addiction, Parenting and the Future' 'Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...' konulu eğitimi alarak, birçok kurum, okul, vakıf ve belediyelere 'Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti' başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak katılmaktadır.
Çocuk ve Ergenlerde yaşanan 'Teknoloji Bağımlılığı' konusuyla ilgili kitap çalışması bitmiş olup, basım aşamasındadır.

Pınar Holt, İstanbul Down Sendromlular Derneği, Uluslararası Down Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Dünya Gençlik Konseyi'ne de çözüm ortağı olarak destek vermektedir .
Bunların yanı sıra Ailelere ve Yetişkinlere aşağıda verdiği diğer eğitimlerin listesine ulaşabilirsiniz:
0 - 5 Yaş Bebek & Çocuk Davranışları 
Bağımlılıklarımız & Teknoloji Bağımlılığı
Motivasyon, İletişim Becerileri & Kişisel İmaj
Beden Dilini Etkili Kullanabilme
Stres & Zaman Yönetimi
Özgüven Gelişimi
Aile ve Çocuk İletişimi Eğitimleri
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.