ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 26 Eylül 2024 08:09

Nürnberg Merkez Tren İstasyonu: 70 suçtan sonra 13 tutuklama

Nürnberg Merkez Tren İstasyonu: 70 suçtan sonra 13 tutuklama

Soygun ve yaralama gibi 70'in üzerinde suçtan sorumlu olduğu söylenen 13 genç Nürnberg ana tren istasyonunda tutuklandı. Polis ve savcılar, Bavyera genelinde olası bağlantıları ortaya çıkarmak için soruşturmayı sürdürüyor.

Nürnberg polisi ve savcılığı, yaşları 17 ile 27 arasında değişen 13 şüpheliden oluşan bir grubu tutukladı. Mayıs ve Haziran aylarında Nürnberg Merkez İstasyonu çevresinde 70'ten fazla suçtan sorumlu oldukları söyleniyor. Adamlar saldırı, soygun, uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlıkla suçlanıyor. Toplamda, suçlara karışmış olabilecek 20 kişiyle ilgili soruşturmalar halen devam ediyor.

 

Diğer bölgelerdeki suçlarla bağlantılar

Müfettişler, faillerin yalnızca Nürnberg'de değil, Bavyera'nın diğer bölgelerinde de faaliyet gösterdiğinden şüpheleniyor. Suriye, Fas ve Cezayir uyruklu şüphelilerin Kuzey Bavyera'da ortak konutlarda yaşadıkları söyleniyor. Edinilen bilgiye göre suçlar çoğunlukla gruplar halinde işleniyor ve faillerin kompozisyonu değişiyor. Ana tren istasyonunun yanı sıra Plärrer ve Frauentorgraben de özellikle etkilendi.

 

Polis varlığı sayesinde daha fazla güvenlik

Nürnberg Merkez İstasyonu yıllardır suçların sıcak noktasıydı. 2023 sonbaharında istasyon manşetlere çıktı ve "Kontrovers - Die Story" bunun hakkında haber yaptı . Ancak polisin bölgede devriye sayısını artırması ve gözetleme amacıyla daha fazla video kamera yerleştirilmesi nedeniyle suçlarda azalma yaşandı . Polis ve savcılığa göre, tedbirler kamusal alanlardaki güvenlikte önemli bir iyileşmeye yol açtı ve bu durum özellikle fiziksel yaralanma ve hırsızlık vakalarındaki düşüşe yansıyor. Kaynak:BR24

Muharrem Seren 

Avrupa Haber 

www.avrupahaber.net