Alman Polisi Kaçak Göç nedeniyle Sınır Kontrollerini artıracaktır...!

Federal İçişleri Bakanlığı bugün Avrupa Komisyonu'na Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka ile kara sınırlarında altı ay süreyle geçici iç sınır kontrolleri yapılması emrini bildirdi. Bu, 16 Eylül 2024'ten itibaren tüm Almanya kara sınırlarında geçici iç sınır kontrollerinin mümkün olacağı anlamına geliyor. Avrupa hukuku ve ulusal yasalara uygun olarak ret olasılığı da dahil olmak üzere, tüm Alman kara sınırlarında sabit ve mobil sınır polisi tedbirleri paketinin tamamı mevcuttur.

 

 

Geçici iç sınır kontrollerinin yapılmasının gerekçeleri , düzensiz göçün daha da sınırlandırılması ve iç güvenliğin korunması ihtiyacıdır. Düzensiz göç alanında, Almanya'nın üzerindeki genel yük , özellikle de Ukrayna'dan 1,2 milyon savaş mültecisinin kabulü ve sığınma nedeniyle belediyelerin barınma, eğitim ve entegrasyon açısından sınırlı kapasiteleri dikkate alınmalıdır. Son yıllardaki göç. Mevcut güvenlik durumu da çok önemlidir; özellikle İslamcı terörizme ve ciddi sınır ötesi suçlara karşı koruma.

 

 

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: “İç güvenliği güçlendiriyor ve düzensiz göçe karşı zorlu yolumuza devam ediyoruz. Bu çizgimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni Ortak Avrupa İltica Sistemi ve diğer tedbirlerle AB'nin dış sınırlarının güçlü bir şekilde korunmasını sağlayana kadar, bu aynı zamanda ulusal sınırlarımızı da daha yakından izlememizi gerektiriyor. Bu kontroller aynı zamanda yalnızca Ekim 2023'ten bu yana Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İsviçre ile olan kara sınırlarında 30.000'den fazla kişinin reddedilmesine de olanak sağlıyor. Bu nedenle geçici iç sınır kontrollerimizi tüm Almanya kara sınırlarına genişleteceğiz. Bunu bugün sipariş ettim. Bu aynı zamanda İslamcı terör ve ciddi sınır ötesi suç tehlikelerine karşı da koruma sağlıyor. Biz de ülkemizdeki insanlarımızı buna karşı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Buna şu anda almakta olduğumuz geniş kapsamlı önlemler de dahildir.

 

 

Bu nedenle Federal Polis, tüm Alman kara sınırlarında sabit ve mobil sınır polisi önlemlerinin tamamını uygulayabilir. Federal Polis memurlarına güçlü bağlılıkları için çok teşekkür etmek istiyorum; bu ancak Federal Polisi yılda 1.000 pozisyon ve ek kaynaklarla güçlendirdiğimiz ve güçlendirmeye devam etmemizle mümkün olabilir.

 

 

Komşu ülkelerimiz ile yakın koordinasyon içinde hareket etmek ve sınır bölgelerindeki yolcular ve günlük yaşam üzerindeki etkiyi mümkün olduğunca düşük tutmak gelecekte de bizim için çok önemli olmaya devam edecek.”

 

 

 

Ayrıca sınır polisi tedbirleri mevcut duruma göre yer ve zaman açısından esnek bir şekilde yürütülüyor. Bu aynı zamanda kaçakçıların kaçma hareketlerini de önlemeyi amaçlamaktadır.

 

 

Federal polis, komşu ülkelerdeki ortak yetkililerle yakın ve güvenilir bir şekilde çalışmaktadır. Sınır ötesi polis işbirliği, diğer şeylerin yanı sıra , ortak devriyeleri ve ortak polis ve gümrük işbirliği merkezlerini de içermektedir.

 

 

Almanya'nın Avusturya ile olan kara sınırında geçici iç sınır kontrolleri şu anda 11 Kasım 2024'e kadar; İsviçre , Çek Cumhuriyeti ve Polonya Cumhuriyeti ile olan kara sınırlarında ise 15 Aralık 2024'e kadar devam etmektedir. Sınır kontrollerinin de bu uzatılan ve ayarlanan sürelerin ötesine geçmesi amaçlanıyor.

 

 

16 Ekim 2023'ten bu yana federal polis, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İsviçre ile geçici iç sınır kontrolleri kapsamında yaklaşık 52.000 izinsiz giriş tespit etti ve yaklaşık 30.000 giriş reddi gerçekleştirdi. Bu retler şu anda, diğer şeylerin yanı sıra, kişilerin geçerli veya sahte belgeler ibraz etmemesi veya vize veya geçerli oturma izni olmadan ülkeye girmeye çalıştığı durumlarda meydana gelmektedir.

 

 

Schengen iç sınırlarındaki sınır kontrollerinin geçici olarak düzenlenmesi Schengen Sınırlar Kanunu'nun 25. Maddesi hükümlerine dayanmaktadır. Avrupa'nın bu yasal gereklilikleri her zaman kamu düzenine veya iç güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit öngörür ve iç sınır kontrollerini geçici olarak emretme aracının yalnızca sınırlı bir süre için ve son çare olarak kullanılmasına izin verir.

www.avrupahaber.net 

 

 

BMI basın ekibiniz


09.09.2024 18:09:20