SAĞLIK Haber Girişi : 19 Nisan 2015 00:33

Zerdeçalın faydaları nelerdir?(Hint Safranı)

Zerdeçalın faydaları nelerdir?(Hint Safranı)
Zerdeçal nedir, son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir diğer adıyla Hint safranı özellikle Asya ülkelerinde yetişmektedir. Zerdeçal bitkisi ülkemizde yetişmemektedir. Günümüzde batı ülkelerinde baharat olarak tüketilen zerdeçal Çin, Pakistan ve Hindist
Zerdeçalın faydaları nelerdir sorunun yanıtı oldukça fazladır. Çünkü içeriği itibarı ile zerdeçal insan sağlığı açısından oldukça önemli bir bitkidir.
Zerdeçalın faydaları ;

Zerdeçal günümüzde en etkin ve yaygın olarak kullanılan antioksidanlardan biridir. Vücuttaki iltihapları giderici özelliğe sahiptir. Karaciğer için oldukça faydalıdır, karaciğeri güçlendirip karaciğerden toksinlerin atılmasını sağlar. Solunum yolu tedavisinde oldukça etkilidir. İçinde barındırdığı Curcumin sayesinde kanser riskini en alt seviyeye indirip tümörlü hücrelerin çoğalmasını engeller.

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar neticesinde cilt, kolon ve göğüs kanseri tedavisinde faydalı olabileceği kanısına varılmıştır. Yapılan deneysel çalışmalarda kolesterolü azaltıcı etkisi görülmüştür. Yapılan araştırmalarda kalp hastalıklarının oluşumunu önleyici özelliğe sahip olduğu görülmüştür. Hazımsızlık sorunu çekenlerin zerdeçal ile bu sorunu kolaylıkla aştıkları görülmüştür. Uzmanların hayvanlar üzerinde yaptıkları deneyler sonuçunda zerdeçalın Kistik Fibroz tedavisinde oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir.

Zerdeçal nasıl kullanılır ;

Zerdeçalı bal ile karıştırıp tüketebilir, veya yemeklere ilave ederek tüketebilirsiniz. Ayrıca kapsül halinde olanları ise günde 1 ila 3 tablet alınarak kullanabilirsiniz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.