TÜRKİYE Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 10:03

Yüksek yargı üyeleri ve subaylar için gözaltı kararı..!

Yüksek yargı üyeleri ve subaylar için gözaltı kararı..!
Gece boyunca nerede tutulduğu bir muamma olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncılar Üssü'ne saat 07.45'te düzenlenen operasyonla kurtarıldığı belirtiliyor.Yüksek yargı üyeleri ve subaylar için gözaltı kararı..!

Darbe girişiminin başlamasıyla Genelkurmay Karargahı'nda rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan uzun bir süre haber alınamadı. 

Genelkurmay bahçesine inip kalkan helikopterlerden biriyle karargahtan çıkartıldığı belirlenen Orgeneral Akar için Akıncılar Üssü'ne operasyon düzenlendi. 

Kurtarılan Hulusi Akar'ın sağlık durumu iyi, Genelkurmay Başkanı'nın darbe girişimine karşı yürütülen operasyonun başına geçmesi bekleniyor. 

Darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde saat 07.40 itibariyle 754 TSK mensubu gözaltına alındı. 5 general, 29 albay görevden uzaklaştırıldı. Ankara Başsavcılığı, yüksek yargı üyeleri ile general, amiral ve subaylar hakkında gözaltı kararı verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Darbe teşebbüsü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK'da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında" gözaltı kararı verdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.