EKONOMİ Haber Girişi : 27 Kasım 2018 22:12

Yoksulluk Sınırı 6.328 TL Açlık Sınırı İse 1943 TL

Yoksulluk Sınırı 6.328 TL Açlık Sınırı İse 1943 TL
Türk-İş tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırları belirlendi. Kasım Ayında Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Belli Oldu.

TÜİK asgari ücretin belirlenmesi için yapmış olduğu araştırmalarda bir kişinin minimum geçim miktarını 1.894 lira olarak belirlemişti. Türk-İş ise bu rakamın biraz daha üzerine çıkarak 1.949 lira olarak tespit etti. Ancak her halükarda asgari ücretin yetersiz kaldığı gözlemlenmektedir. Her ne kadar yeni zamlarla birlikte fark kapanacak olsa da sonraki aylarda gelecek olan zamlarla birlikte fark yine açılacaktır.

Türk-İş Sendikası Kasım ayına ait açlık sınırını 1.943 lira olarak belirledi. Yoksulluk sınırının ise 6.328 lira olduğunu tespit etti. Açlık sınırında bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmek için harcaması gereken tutar hesaplanırken yoksulluk sınırında diğer harcamalar da dahil edilmektedir. 

Açlık ve yoksulluk sınırının bir önceki aya göre yükseldiği gözlemlendi. Bu da enflasyonun halen daha artış gösterdiğini ifade ediyor. Oysa ki enflasyonun eksi yönde çıkacağı iddiaları bulunuyordu. Eğer enflasyon bu yönde seyrine devam ederse ocak ayında verilecek zamlar daha da çok artacak. Ancak enflasyon ekside çıkarsa bu durumda yapılacak zam miktarları daha da düşecektir. Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verileri ise 3 Ocak tarihinde netlik kazanacak. Bu verilere göre maaş farkları ocak ayı içerisinde hesaplara yatırılmış olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.