YALANCI ÇOBAN..!

Vaktiyle bir memleketin bir çobanı varmış. Çoban koyunlarını bir dağın eteğine götürür orada otlatırmış.

Yine bir gün koyunlarını otlatırken çobanın canı sıkılmış, "Ne yapsam da eğlensem?" diye düşünmüş. Aklına bir fikir gelmiş. Yerinden fırlamış feryat-figan var gücüyle bağırmaya başlamış:

Yardım edin! İmdat! Kurtlar koyunlara saldırıyorlar!

Köylüler ellerinde kazma-kürekler yardıma koşmuşlar. Etrafta kurtları aramaya koyulmuşlar. Bir yandan da çobana soruyorlarmış:

? Hani nerede?

- Nerede kurtlar?

Çoban kahkahayla gülmeye başladı.

? Hah ha. Ne güzel eğlendik değil mi?

Köylüler hem şaşırmış hem de öfkelenmişler. Söylenerek köye dönmüşler.

Birkaç gün sonra, geçen sefer köylüyü oyuna getirilebildiğini bilen çoban, yine bağırmaya başlamış, "kurtlar, imdat!, yardım edin, Allah aşkına, Allah'ını seven yardıma koşsun!" diyerek köylülerden yine yardım istemiş.

Köylüler bu kez de hemen koşturup inanmışlar. Kazma-kürek ne varsa ellerine alıp kurtları kovalamaya, çobana yardıma koşmuşlar.

Çoban bu sefer de zevkten dört köşe olmuş halde:

? Hah ha, ne güzel oldu, gece gece ne eğlendik, diyerek etrafta koşturup, gülmüş eğlenmiş.

Koşturup gelenlere, köylünün kendi sürüsünden bir kaç koyun kesip yedirip içirmiş. Köylüler de gece geç saatte olsa yedikleri kuzu çevirme, güveçle dolu karınlarını ovuştura ovuştura evlerinin yolunu tutmuşlar.

Çoban, hem çok eğlenmiş hem de köylünün kendi sürüsünden kesip yedirdiği koyunlarla inandırıcılığını devam ettirmesine çok sevinmiş.

Köylüler de çobana yardıma gidip, kurt ihbarı yanlış çıksa da yedikleri koyunların hazzıyla gülüp eğlenmişler.

Geri döndüklerinde ise çobanın, köyün sürüsündeki koyunlardan kesip yedirdiğini öğrenince eleştirenlere, "siz de gelseydiniz, ziyafete katılsaydınız" diye yanıt vermişler.

O gün bugündür çoban, hemen her gün ziyafet çağrısını, sessizce sadece yeni dostlarına yapıyor, hatta sanki koyunlar kendi malıymış gibi kimi çağıracağına da kendi karar veriyor, ama maaşını da yine bütün köylüden toplanan paralardan alıyor.

Köyün sürüsü her geçen gün azalıyor ama olsun, sonuçta birileri ne de güzel gülüp eğleniyor.

Bu hikayenin bi yerinde kurtlar vardı ama çok duyulmuyor. Acaba çoban kurtlara da mı pay veriyor?!!!

Ad(t)sız Süvari
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.