AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 07 Temmuz 2015 02:14

Wang Yi;İran'ın Nükleer müzakerelerde çok önemli noktaya geldiklerini belirtti.

Wang Yi;İran'ın Nükleer müzakerelerde çok önemli noktaya geldiklerini belirtti.
İran'ın nükleer müzakerelerinde bir anlaşmaya varılabilmesi için son tarih olan 7 Temmuz öncesinde 11 gündür temaslarını sürdüren P5+1 ülkelerinin dışişleri bakanları İran'la yoğun görüşmelerini sürdürüyor.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, bugün Viyana'da İran'ın nükleer müzakerleri kapsamında yeniden bir araya geldi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, otele gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerde çok önemli noktaya geldiklerini belirterek, "Son birkaç günde müzakerelerde yeni gelişmeler kaydedildi. Fakat halen bazı sorunlar var. Biz kabul edilebilir çözümlerin bulunacağına ve geniş kapsamlı bir anlaşmaya varılacağına inanıyoruz. Özellikle ABD ve İran'ın mümkün olduğunca çabuk bir şekilde son kararı vereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İngilitre Dışişleri Bakanı Philip Hammond, gazetecilere açıklama yapmadan otele geçti. Bakanların, müzakerelerde gelinen noktayı gözden geçirmeleri bekleniyor.

P5+1 grubu ile İran arasında yürütülen müzakere takvimi yarın sona eriyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.