AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Haziran 2015 17:57

Venezuela'da top kavgası diplomatik gerginlik yarattı..!

Venezuela'da top kavgası diplomatik gerginlik yarattı..!
Venezuela'da top kavgası diplomatik gerginlik yarattı..! Venezuela'da isviçre Büyükelçisi ile bir golf klubü arasında "topunuza sahip çıkın" tartışması başladı.

Venezuela'da isviçre Büyükelçisi ile bir golf klubü arasında "topunuza sahip çıkın" tartışması başladı.

Başkent Caracas'ta görev yapan İsviçre Büyükelçilsi Sabine Ulmann, evinin yakınında bulunan golf kulübüne pankartlı mesaj gönderdi. Pankarta, "Bu ikamete top fırlatılması İsviçre topraklarında bulunanlar için tehlikedir ve İsviçre topraklarında bir kimsenin ölmesi veya yaralanması Viyana sözleşmesinin ihlalidir" yazıldı.

Diplomatik temsilcinin evi üst gelir grubunun bulunduğu mahallede konumlanırken Büyükelçi Sabine Ulmann, durumla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Büyükelçi Ulmann'ın hedefine aldığı golf kulübü, ülkenin en elit kuruluşları arasında. Ancak golfu "burjuva sporu" olarak niteleyen yaşamını yitiren ülkenin Başkanı Hugo Chavez, bu kulüple fena şekilde dalga geçmişti.

Venezuela Golf Federasyonu ise açıklama yaparak pankart nedeniyle şaşkın olduğunu duyurdu. "Golf topu ile İsviçre topraklarına saldırı yapmak gibi bir korkularının olmadığını" vurgulayan Federasyon, tepkinin "aşırı ve garip" olduğunu öne sürdü.

1961'de imzalanan Viyana sözleşmesinin Diplomatik İlişkiler bölümünün 30'uncu maddesi şöyle: "Diplomatik görevlinin özel konutu misyonun binaları gibi ayni dokunulmazlık ve korunmadan yararlanacaktır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.