AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 10 Şubat 2015 19:55

Üstsüz grup arabanın önüne atladı

Üstsüz grup arabanın önüne atladı
Fransa'nın Lille kentinde 'fuhuş ve fuhuşa teşvik', 'kadın pazarlama' suçlarından mahkemeye ifade vermeye gelen Uluslararası Para Fonu (IMF) eski başkanı Dominique Strauss- Kahn, mahkeme önünde FEMEN aktivistleri tarafından çıplak prot

Vücutlarına, "pazarlanan kadınların müşterileri cezalandırılsın" yazan üç FEMEN üyesi kadın Strauss- Kahn'ın arabasının önüne atlayarak, IMF eski başkanını protesto etti. Polis ise aracın hareket etmesini engellemek isteyen göstericilere anında müdahale etti ve FEMEN aktivistleri gözaltına alındı.

FEMEN üyelerine polisin müdahalesi sırasında aracın içinde bulunan Kahn dışarı çıkmadı. Bir aktivist ise arabanın üzerine atladı ve ön cama tırmanmayı başardı. Araç derhal kapalı otoparka çekilirken, protestocu kadınlar etkisiz hale getirildi.

65 yaşındaki IMF eski başkanı iş ilişkilerini ve statüsünü kullanarak Fransa ve ABD'ye kadın ticareti yapmakla suçlanıyor. Kahn, genelev patronları, lüks otel sahiplerinin de aralarında bulunduğu 13 kişiyle birlikte, 10 yıl hapis ve 1,5 milyon Euro para cezası istemiyle yargılanıyor.

Dominique Strauss-Kahn bir otel çalışanına tecavüz etmeye yeltendiği gerekçesiyle hakkında açılan dava sonucunda 2011 yılında görevinden istifa etmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.