EKONOMİ Haber Girişi : 25 Nisan 2018 02:40

Uçuş iptalleri, rötarlar, aktarmayı kaçırma veya fazla rezervasyondan dolayı biniş engeli?

Uçuş iptalleri, rötarlar, aktarmayı kaçırma veya fazla rezervasyondan dolayı biniş engeli?
Türk vatandaşları da bu yöntem ile Avrupa Birliği yasalarının sunduğu 600€ ya kadar olan tazminat hakkından yararlanabiliyor!

Tatil zamanı başladığı zaman, hava yolculuğu ile de gecikmelerin, iptal edilen uçuşların, kaçırılan uçuşların ve kapasitesi aşılmış uçakların zamanı başlıyor. Özellikle tatile çıktığınız zaman, havaalanında beklemek zorunda kaldığınızda, hatta tatilinizin bir gününü yedek uçağın saatler sonra kalkmasından dolayı havaalanında geçirmek zorunda kaldığınızda, bu epeyi can sıkıcı olabiliyor.

Türk hava yolcuları da AB uçuşlarında 250, 400 veya 600 Euro tazminat alma hakkına sahipler

Malesef Türk yolcularının coğu, Türk vatandaşlarının da 2 saatlik bir gecikmeden itibaren havayolu şirketinden 250, 400 veya 600 Euro tazminat talebinde bulunabileceklerini bilmiyorlar. Bununla birlikte, rötarlı uçuşun iş seyahatinin bir parçası olması, tarifeli bir uçuş olması ya da paket tatilinin bir parçası olması fark etmiyor. Hakkınız olan tazminatın ne kadar yüksek olduğunu, uluslararası çalışan yolcu hakları uzmanı euroflyrefund.com sayfasının Türkçe bölümünden tamamen ücretsiz ve hiçbir yükümlülük altına girmeden sorgulayabilirsiniz.

Tazminat hakkı bulunan uçuşlar, Avrupa Birliği ülkelerinden kalkan uçuşlardır. Ancak Havayolunun AB merkezli olması halinde (Lufthansa, KLM, Austrian Airlines, Laudamotion), havayolu şirketinin AB içindeki bir havalimanından kalkmasa bile uçuş gecikmelerinde tazminat hakkı bulunuyor.

Kalkış/İniş AB merkezli havayolu (örnek: Lufthansa) Merkezi AB dışı havayolu (örnek: Türk Hava Yolları)

1. Kalkış ve İniş havalimanı

AB dışında Hayır Hayır

2. Kalkış AB dışında ve iniş

havalimanı AB içinde Evet Hayır

3. Kalkış AB içinde ve iniş

havalimanı AB dışında Evet Evet

4. Kalkış ve İniş havalimanı

AB içinde Evet Evet

Türk vatandaşlarının uçuş iptallerinde ne kadar tazminat hakkı var

AB bu hususta biraz karmaşık bir kural sistemi kurmuş olsa da, prensipte bunlar geçerlidir: Bir uçuş iptal edilirse veya biniş, fazla rezervasyondan dolayı uçağın kapasitesi dolduğundan (overbook) reddedilirse, 2 saat gecikmeden itibaren tazminat hakkınız bulunuyor. Bir uçuş ertelenirse veya aktarma uçuş kaçırılırsa, tazminat talep hakkı uçuş mesafesine bağlıdır:

Uçuş mesafesi Uçuş iptali Rötarlı uçuş Tazminat

1500 km’ye kadar 2 saatten itibaren 3 saatten itibaren 250 Euro

1500 ile 3500 km arası 3 saatten itibaren 3 saatten itibaren 400 Euro

3500 km’den itibaren 4 saatten itibaren 3 saatten itibaren 600 Euro

Olağanüstü durumlarda havayolları ödeme yapmaya yükümlü değil

Geçikmeli olan bir havayolu şirketinin belirli durumlarda ödeme yapmak zorunda kalmamasının bazı nedenleri var. Bunlar arasında grevler, tıbbi acil durumlar, kötü hava koşulları veya kuş çarpması, AB Yönetmeliği uyarınca, havayolunun tazminat yükümlülüğü altında olmadığı istisnai durumları temsil eder.

Kanuni konu ve kanıtların tespiti karmaşık olduğu için, euroflyrefund.com gibi yolcu hakları uzmanları var. Burada her bir dava özenle incelenir, karara bağlanır, ardından tazminat talep edilir ve aynı zamanda havayolunun herhangi bir tazminat ödemesi yapması gerekmediğinde, bunun nedeni net ve anlaşılır bir şekilde açıklanır.

Uçuş gecikmesinden sonra tazminat bu şekilde alınır

Tabii ki, gecikmeye neden olan havayolu şirketiyle iletişime geçilebilir, ancak geçmişteki tecrübeler birçok durumda havayolu şirketlerinin, özellikle de AB üyesi olmayan vatandaşlarına hiçbir şekilde yanıt vermediğini veya değişik mazeretler bulduklarını göstermektedir. Havayolu şirketleri, genellikle, Türkiye'den gelen mağdur bir yolcunun, Avrupa mahkemelerine taşıdıkları davaları inatçı bir şekilde sürdürmedikleri ve 261/2004 sayılı AB Uçuş Tazminatı Yönetmeliği'nin hukuki içeriği hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı gerçeğine güvenmektedirler. Örneğin, kombine uçuşlarda, kanuni hakların avukatlar için bile görülmesi kolay değildir. Sadece % 5'lik bir başarı oranı, havayolu şirketlerinin özellikle Türkiye'den ve diğer AB dışı devletlerden gelen yolcuların taleplerini engellemekte çok başarılı olduğunu göstermektedir.

Son yıllarda, uçuş tazminatı elde etmekte uzmanlaşan, tüm evrak işlerinin sorumluğunu alan ve mahkemelerde tüm riskleri üstlenen euroflyrefund.com gibi uçuş tazminatı uzmanları önemli ölçüde daha başarılı oldular. Havayolu şirketleri, bu uçuş tazminat uzmanlarının yasal durumdan tamamen haberdar olduklarını ve ısrarlı bir şekilde bunu sürdürdüklerini gayet iyi bildiğinden, pratik olarak tüm haklı davalar burada kabul edilmekte ve ödenmektedir.

Euroflyrefund.com Türk vatandaşlarına tamamen ücretsiz ve bağlanmadan tazminat sorgulama imkanı veriyor

Eğer rötarlı, iptal edilmiş ya da uçağa binmeniz engelenmiş bir uçuşunuz varsa, euroflyrefund.com adresinden herhangi bir yükümlülük altına girmeden, anonim olarak ve tamamen ücretsiz olarak tazminat hakkınızın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Yalnızca uçuş numarasını ve uçuş tarihini girdiğinizde, modern bir yazılım, gecikme süresini dikkate alarak talep yüksekliğini saniyeler içersinde hesaplar ve talep hakkı bulunuyor mu kontrol eder. Tazminat hakkı bulunuyorsa, isim ve E-Posta gibi kişisel bilgiler girildikten sonra tazminat davanız uzmanlar tarafından açılıyor. Havayolu ile iletşime girmek, posta ücreti, telefon görüşmeleri ve benzeri ücretler euroflyrefund.com tarafından karşılanır. Ne zaman hava yolu şirketi 250, 400 veya 600 Euro'luk tazminatı öder, ancak o zaman bu kapsamlı hizmetin tüm masraflarını karşılamak için % 29'luk komisyon alınır. Hiçbir uğraş ve risk taşımadan, tazminatın büyük kısmı yolcu da kalır. Havayolu şirketi ödeme yapmazsa, euroflyrefund.com o zamana kadar oluşan tüm masrafları öder.

Hak talebi için sadece 3 dakika Normalde, uçuş numarası, tarih, isim ve E-Posta adresini girmek için euroflyrefund.com adresinde sadece 3 dakikaya ihtiyacınız vardır - diğer her şey uçuş hukuku uzmanları tarafından halledilir.

Yalnız başına uğraşmaktan daha güvenli ve daha rahat Eğer havaalanına çok geç indiyseniz, genellikle yetkili makam neresi, onu araştırmaya, geçmişe ait uçuş ve hava durumu verilerini aramaya ve sonunda da tüm riski üzerinizi almaya ne zamanınız olur ne de böyle bir arzu söz konusu olur. Uluslararası havacılık hukuku uzmanı euroflyrefund.com'un web sitesinde, havayolu ödeme yapıp, para yolcunun hesabına yatana kadar çok kapsamlı bir hizmet sunulmaktadır.

Bağlantı: www.euroflyrefund.com/tr

Daha fazla bilgi ve güncel basın bültenlerini [email protected]’dan talep edebilirsiniz

EuroFlyRefund hakkında:

Euroflyrefund, Avusturya merkezli, uluslararası çalışan bir Entenfellner und Partner GmbH markasıdır. Bir tahsilat ajansı olarak, EuroFlyrefund uçuş gecikmeleri, aktarma uçuşu kaçırmalar, iptaller ve fazladan rezervasyondan dolayı biniş engellerinde tazminat talepleri hususunda uzmanlaşmıştır. Şirket 1995 yılında kurulmuştur.

Basın iletişim:

Yusuf Yalçın

+43-6604115101 [email protected]


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.