TÜRKİYE Haber Girişi : 18 Ocak 2017 21:36

Türkiye'de 3 gazeteci daha tutuklandı.!

Türkiye'de 3 gazeteci daha tutuklandı.!
Aralık ayında gözaltına alınan ve 24 gün boyunca haklarındaki suçlamaları öğrenemeyen 6 gazeteciden Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Türkiye'de 24 gün önce yapılan bir operasyonla gözaltına alınan ve bu sürede işlem yapılmayıp gözaltında bekletildikten sonra dün Adliye'ye çıkarılan 6 gazeteciden üçü tutuklandı. Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanırken, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyeti'nde 24 gün boyunca gözaltında tutulan eski Diken editörü Tunca Öğreten, DİHA Diyarbakır Haber Müdürü Ömer Çelik, İstanbul muhabiri Metin Yoksun, BirGün çalışanı Mahir Kanaat, ETHA Sorumlu müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz sahibi Eray Sargın, dün Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Gazeteciler savunmalarının ardından tutuklama talebiyle 8. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakim sorgusunda gazeteciler, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Altı gazetecinin mahkeme sorgusu gece 23.30 sularında sona erdi. Karar için verilen aranın ardından hakim Atilla Öztürk, gazetecilerden Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten'in "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmasına, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Üç gazeteci için tutuklama kararı veren 8. Sulh Ceza Mahkemesi gazeteci Ahmet Şık'ın da tutuklayan mahkemeydi.

'DHKP-C, MLKP, PKK ve PDY'

Savcılık Tunca Öğreten'i "Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üyeliği ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek", Derya Okatan'ı sosyal medya paylaşımlarından ötürü "Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) propagandası", Mahir Kanaat'ı, Gülen taraftarlarına karşı yürütülen silahlı terör örgütü (PDY) üyeliği", Eray Sargın'ı sosyal medya paylaşımlarından ötürü PKK propagandası, Metin Yoksu'yu sosyal medya paylaşımlarından ötürü DHKP-C ve PKK propagandası, Ömer Çelik'i ise sosyal medya paylaşımlarından ötürü PKK üyeliği ile suçlayarak tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.