ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 23 Temmuz 2021 23:21

Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum

Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum
Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi Suriyeli mülteciler konusunda övgüler yağdırdı.

Merkel, "Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor" dedi. Mülteci anlaşmasının sürmesi için Ankara ile daha yakın ilişki kurmak istediğine değinen Merkel, konuşmasında Türkiye'nin AB'ye üyeliği soruları üzerine "Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum" yanıtını verdi.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında korona virüs salgınından, ülkede etkili olan sel felaketine ve Türkiye ile ilişkilere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Merkel'den Türkiye açıklaması: Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum

"MÜLTECİ ANLAŞMASININ SÜRMESİNİ İSTİYORUM"

Açıklamaları sırasında Türkiye'yi Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapması nedeniyle öven Merkel, "Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor. Türkiye ile olan (mülteci) anlaşmanın sürmesini istiyorum. Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum" dedi.

"AB'YE ÜYE OLABİLECEKLERİNİ SANMIYORUM"

Türkiye'nin AB ilişkilerine değinen Merkel, "Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Merkel'den Türkiye açıklaması: Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum
Önce umutlandırdı, sonra kanayan yaraya parmak bastı! Şansölye konuştu: Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.