BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 01 Haziran 2020 11:25

TÜRK TIR ŞOFÖRÜ BULGARİSTAN’DA TUTUKLANDI

TÜRK TIR ŞOFÖRÜ BULGARİSTAN’DA TUTUKLANDI
Bolu Seben’li TIR şoförü Musa Beyhan, Bulgaristan’ta karıştığı ölümlü trafik kazası nedeni ile tutuklandı. Bolu merkezde ikamet eden ailesi perişan oldu.

Yaşanan kazadan sonra Ak Parti Bolu milletvekili Fehmi Küpçü Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Edinilen bilgilere göre; TIR şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan, evli ve iki çocuk babası Musa Beyhan Polonya’dan Türkiye’ye yük getirdiği esnada Bulgaristan’da bir kaza yaptı. Kazada Bulgaristan vatandaşı bir kişi eşi ve çocuğu ile yolculuk yaptığı otomobil ile Musa Beyhan’ın kullandığı Tırın dorsesine sol yan tarafından vurdu.

Bulgaristan vatandaşı olan sürücü kaza yerinde hayatını kaybederken, 1,5 yaşındaki çocuğu ağır yaralı şekilde hataneye kaldırıldı. Yaşanan bu kaza sonrası Bolulu Tırcı Musa Beyhan Bulgaristan’ın Sofya şehrinde gözaltına alındı.

Bu esnada Musa Beyhan’ın çocukları Gökhan ve Damla Beyhan Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’ye ulaştı. Fehmi Küpçü ise hemen dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bakan yardımcılarına konuyu aktardı. Bakanlığın talimatı ile Bulgaristan’da bulunan Türkiye konsolosluğu devreye girerek hemen mahkeme sürecine dahil oldu.

Bu esnada Musa Beyhan’ın çalıştığı Bosfor firma yetkilileri kendi avukatları ile görüşerek çalışanına maddi manevi destek olduğunu açıkladı.

İlk mahkeme 28.05.2020 tarihinde gerçekleşti. Kazada ölü olması, çocuğun ise yoğun bakımda olması ve polis raporlarının Musa Beyhan’ı suçlu göstermesi sebebi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşanan bu üzücü gelişmeler sonrasında Musa Beyhan’ın çocukları Gökhan ve Damla Beyhan ile eşi Hurmani Beyhan raporlara şirket avukatları ve konsolosluk aracılığı ile itiraz ettiler. Aile yaşanacak gelişmeleri dikkatle takip etmeye devam ediyor. Ailenin beyanına göre Bulgar halkı kaza ile alaklı çeşitli ayaklanmalar olduğunu ifade ederek yetkilerden destek istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.