DÜNYA Haber Girişi : 20 Eylül 2014 10:42

Türk rehineler serbest

Türk rehineler serbest
IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra bu sabah serbest kaldı. Başbakan Davutoğlu, Bakü'deki programını yarıda keserek rehinelerle görüşmek üzere Şanlıurfa'ya geldi.

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra bu sabah serbest kaldı. Başbakan Davutoğlu, Bakü'deki programını yarıda keserek rehinelerle görüşmek üzere Şanlıurfa'ya geldi.

SERBEST KALAN TÜRKLER ŞANLIRFA'DA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

DAVUTOĞLU PROGRAMINI YARIDA KESTİ, TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Bakü'deki porgramını yarıda kesen Davutoğlu, ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım'' ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, REHİNELERİ ÖZEL UÇAĞI İLE ANKARA'YA GETİRİYOR

Davutoğlu, Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Urfa'ya geçti.

Şanlıurfa GAP Havaalanında serbest kalan rehinelerle bir araya gelen Davutoğlu, rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getiriyor.
     
Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşılayacak. 

''BİR BAYRAM DAHA YAPACAĞIZ İNŞALLAH DEDİM''

Rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, "Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın" diye konuştu.
      

Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi

REHİNELER BAŞBAKAN İLE ANKARA'YA GİDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün teslim alınan Türk rehinelerin getirildiği Şanlıurfa'ya Başbakanlık uçağı ile geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen Başbakan Davutoğlu, kendisini bekleyen rehineler ile bir süre VIP Salonu'nda görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından VIP salonu önünde açıklama yapması beklenen Başbakan Davutoğlu fikir değiştirdi ve rehineler ile birlikte Başbakanlık uçağına yöneldi.

Bu arada yeni kıyafetler giyerek havaalanına gelen rehinelerin büyük bölümünün sakallı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Havaalanına Başbakan'ın isteğiyle getirilen oyuncakların ise rehineler arasında bulunan çocuklara dağıtıldığı da belirtildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.