ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 24 Temmuz 2018 00:54

Türk - Alman Ehliyet Değişimi nasıl yapılır.?

Türk - Alman Ehliyet Değişimi nasıl yapılır.?
Almanya’ya gelmeden önce Türkiye’den alınan ehliyetler, oturma izni alındıktan sonraki 6 ay için geçerlidir. Bu süre içerisinde kişi Almanya’da ehliyetiyle sürme izni olan araçları kullanabilir. Ancak ehliyetin Almanca tercümesi birlikte taşınmalıdır.

6 aydan sonra Türkiye’den alınan ehliyet ile bir motorlu taşıt kullanılması yasaktır.
Ancak yazılı ve direksiyon sınavı sonrası Türk Ehliyetini Alman Ehliyetine çevirdikten sonra araç kullanabilirsiniz. Eğer Almanya`ya giriş tarihinden 6 ay sonra bir kişi Türkiye’den aldığı ehliyetle taşıt kullanırsa “Ehliyetsiz taşıt kullandı anlamına gelir” ki bu durumda:
      1. Para cezası alır.
      2. Ehliyet elinden alınır.
      3. Ehliyet alması için yasak süre konur.
      4. Duruma göre psikolojik tedaviye tabii tutulabilir.
      5. Araç sigortası herhangi bir kazada zararı ödemeyebilir.

Eski kanuna göre ehliyetini 3 sene içerisinde Alman ehliyetine çevirmeyenler 3 yıl sonra çevirme şanslarını tamamen kaybediyorlardı. Şimdi o kanun değişti.
3 yıl sınırlaması artık kaldırıldı.
Artık Almanya`ya 20 yıl önce gelmiş ve Türkiye`den ehliyeti olan kişi ehliyetini Almanya`da değiştirebilir. 

3. sınıf ehliyet için gerekli belgeler:

    Pasaport
    Dilekçe (hazır formları ehliyet kurslarında doldurtabilirsiniz)    
    İkametgâh belgesi 
    Bir adet vesikalık fotoğraf
    Ehliyetin aslı ve Almanca Tercümesi (Tercüme yeminli tercüman veya resmi makamlarca tanınan kişiler ve kurumlarca yapılmış olmalı)
    İlkyardım Kursu belgesi 
    Göz muayene belgesi 

2. sınıf ehliyet için, bunlara ek olarak sağlık belgesi ve 2 günlük ilk yardım kursu belgesi istenmektedir.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra, teorik ve direksiyon sınavlarını kazanmak gerekmektedir. (İlk ehliyet alırken gerekli olan asgari ders saatleri geçerli değildir.)
Yazılı sınava Türkçe girilebilir.




Mehmet Aksoy
Yeni tip türk ehliyetleri sınavsız alman ehliyetine çevriliyor mu
Like · Reply · Mark as spam · 2 · 2y
Mrtydn Mydn
Ipek kenan bu dedigin icin nereye basvurmamiz lazim?
Like · Reply · Mark as spam · 2y
Aysegül Girginer
Türk ehliyetine başvurulduğunda alman ehliyetine el konuluyor mu? Bu konuyla ilgili hiç bir yerde birşey bulamadım
Like · Reply · Mark as spam · 2y
Mustafa Baran
Hayir el konulmuyor ehliyetiniz sizde kaliyor.
Like · Reply · Mark as spam · 1y
Tevfik Turgut
Son güncel durum hakkındaki Bimer'den gelen bilgidir:
"Sayın ........ 20/04/2016 tarihli ve ..... sayılı BİMER başvurunuz 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve bağlı mevzuatlar kapsamında incelenmiştir. Yeni tip sürücü belgelerinin düzenlenmesine 01/01/2016 tarihinden itibaren başlanmıştır. Karayolu Trafiği Konvansiyonu kriterlerine uygun olarak basılan yeni tip sürücü belgesi ile Konvansiyona üye ülkelerde “uluslar arası sürücü belgesi” almadan araç kullanılabilecek olup, yurtdışında süresiz kullanım hakkı getirmemektedir. Almanya Konvansiyona taraf ülkeler…See More
Like · Reply · Mark as spam · 2y
Umut Jonas
türk ehliyet almanyada gecerli bosuna masraf yapmayiniz ben senelerdir türk ehliyeti ile almanyada kullaniyorum polis cogu kez cevirdi beni hic bir sorun olmadi olsa zaten uluslararasi ehliyet sütasusunde 6 ay meselesi hikaye anliycaginiz zaten gecerli olan seye neden kisiltlama olsun
Like · Reply · Mark as spam · 2y
Bahtiyar Sever
Nisan ayında yapılan çevirmeden sonra ay başında evime yollanan mektup ile ehliyetsiz araç kullandığım gerekçesiyle karakola davet edildim. Bakalım ne olacak. Ehliyetim yeni Türk ehliyeti ve şubat ayında aldım. Umarım dediğiniz gibi hikayedir. Ama mektuba göre pek öyle görünmüyor.
Like · Reply · Mark as spam · 2y
Burak Erten
Sen bir kaza yapta gör ne oluyor ona bakarsan benim arkadaşda kullanıyordu adam çarptı sonra arkadaşım ehliyetsiz sayıldı biliyormusun millete yanlış bilgi verme,seni polisin durdurması ayrı senin kazaye karışıp başının belaya girmesi ayrı şeyler.Avrupada hangi ülke olursa olsun senin ülken türkiye 3.dünya ülkesi sayıldıgından kullanma süren türk ehliyeti(yeni eski farketmez)6 aydır

Bahtiyar Sever
Yeni ehliyetle polis çevirmesinden sonra yapılan işlemin ardından 300 Euro para cezası kestiler. Bu ehliyetler almanyada bir işe yaramıyor. Tavsiyem en kısa süre içerisinde Alman ehliyeti almanız şeklinde..

Mustafa Baran
Benim yaptigim arastirmalara görede öyle yeni ehliyet sadece uluslararasi standartlarda imal edilmis yani; ehliyet sinif ve cinsi 
arac resimleriyle ve uluslararasi kodlarla belirtilmis. Tek avantaji kisa süreligine türkiyeden baska bir ülkeye seyehat ediyorsaniz ek olarak eskiden uluslararasi ehliyet diye gecici bir belge veriliyordu ondan kurtulus oluyorsunuz. Almanyada ikamet eden birisi ikamet baslangici itibariyle 6 ay süre daha arac kullanabiliyor. Bunu belirlemek polis icin zor olmasa gerek cünkü kimliklerde statünüz oturma izninizle ilgili acik beyanlar var.

Nami Cengiz
yok yalan inanmayın avrupa kabul etmedi yeni turk ehliyetlerini

Sahin Kartal
Devlet devlet degil ki dolandiricilar madem kabul etmeyecekler Neden insanlari mahcub ediyolar ,yalancilar

Orhan Reis
Almanyada yaşıyoru 94 yılında türkiyede tır ehliyeti yaptım ! 22 yıl oldu ! Türk ehliyetim var ! Almanyada sorunsuz ehliyetimi deyiştire bilirmiyim 
Yunus Menderes
Almanyada tır ehliyeti almak, ... uzun zaman alır, üç aydan fazla, Almanyada doğanlar bile zorlanıyor, kolay vermezler, 6 bin euro gibi kazancı var alabilsen keşke,

Deniz Petek Elizya Çalışkan
Bu sinav sarti sadece almanyadami var baska ülkenin ehliyetine cevirsek olmuyormu ?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.