TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Temmuz 2016 01:15

Tüm Türkiye Ayakta..!

Tüm Türkiye Ayakta..!
Türkiye'nin birçok kentinde binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara indi, dün gece yaşanan darbe girişimini protesto etti.
1
17

İstanbul

Tüm Türkiye sokakta
Vatandaşlar İstanbul'da Taksim meydanında toplanıyor.
2
17

Erzurum

Tüm Türkiye sokakta
Erzurum'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
3
17

Van

Tüm Türkiye sokakta
Van'daki Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu işte komutan", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıp, alkışlarla kalkışmaya tepki gösterdi.
4
17

Ankara

Tüm Türkiye sokakta
Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Darbe girişimine tepki gösteriyor.
5
17

İzmir

Tüm Türkiye sokakta
İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum ve siyasi parti üyeleri, darbe girişimini protesto etti.
6
17

Konya

Tüm Türkiye sokakta
Konya'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren onbinlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe karşıtı slogan attı.
7
17

Kayseri

Tüm Türkiye sokakta
Darbe girişiminin ardindan Kayseri'de yüzbinlerce vatandaş ellerinde ay yıldızlı bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
8
17

Rize

Tüm Türkiye sokakta
TSK içerisindeki bir grubun darbe girişimi sonrası Rize'de meydanlara çıkan vatandaş tepki gösterdi.

9
17

Adana

Tüm Türkiye sokakta
Adana'da İstasyon Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.
10
17

Antalya

Tüm Türkiye sokakta
Mehter marşı eşliğinde, Antalya'da bir araya gelen halk askere tepki gösterdi.
11
17

Sivas

Tüm Türkiye sokakta
Sivas kent meydanında toplanan binlerce kişi demokrasi nöbetine devam etti.
12
17

Trabzon

Tüm Türkiye sokakta
Trabzon'da binlerce kişi, Atatürk Alanın'da bir araya gelerek darbeyi protesto etti.
13
17

Balıkesir

Tüm Türkiye sokakta
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
14
17

Diyarbakır

Tüm Türkiye sokakta
Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi. Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda çeşitli sivil toplum ve siyasi parti üyeleri FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için bir araya geldi.
15
17

Gaziantep-Kilis-Kahramanmaraş-Adıyaman

Tüm Türkiye sokakta
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te başlatılan protesto gösterileri sürüyor. Adıyaman'da ise darbe girişiminin ardından valilik binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.
16
17

Manisa

Tüm Türkiye sokakta
Manisa'da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.
17
17

Mersin

Tüm Türkiye sokakta
Mersin'de FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

15 Temmuz akşamı Boğaziçi ve İstanbul Köprüleri'nin ulaşıma kapatılmasıyla beraber gelişen ve Ankara'da jetlerin alçak uçuşuyla devam eden darbe girişimi halk tarafından durduruldu. Bu süre içerisinde birçok komutan tutuklandı? Peki kaç asker tutuklandı? Yeni atamalar yapıldı mı, Genelkurmay Başkanı değişti mi? Tutuklanan asker ve komutanların listesi ve rütbeleri aksam.com.tr'de.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  "Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK'da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı" verdi. 29 albayın ve 5 generalin İçişleri Bakanı tarafından görevinden alındığı açıklandı. Bu açıklamanın ardından basının karşısına çıkan Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar tutuklanan asker sayısını 1563 olarak açıkladı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.