AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Şubat 2015 02:28

Tsipras,'Kimse Yunanistan'ı sömüremez'

Tsipras,'Kimse Yunanistan'ı sömüremez'
Yunanistan'ın solcu Başbakanı Tsipras, 'Yunan halkına acıdığını' söyleyen Alman ekonomi bakanına "O sürekli boyun eğen halklara acısın" sözleriyle çıkıştı. Kreditörlere de "Kimse Yunanistan'ı sömüremez" resti çekti.

Yunanistan'ın solcu Başbakanı Aleksis Tsipras, kendisinin sorumsuzca davranmakla suçlayanAlmanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble'nin "Yunanlara acıdığı" yönündeki sözlerine "Schauble soğukkanlılığını kaybetti ve Yunanları kötüleyici bir şekilde konuştu. O, gururla hakkını arayan ve başını dik tutan bir halka acımasın. Sürekli boyun eğen halklara acısın" yanıtını verdi. Tsipras  Syriza'nın parlamento grubu toplantısında yaptığı konuşmada,Yunanistan'a kimsenin şantaj yapamayacağını belirterek, ilk defa birilerinin kreditörlere "hayır" dediğini söyledi.

Yunanistan'ın kırmızı çizgisinin tüm Avrupa halkının kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Solcu lider, "Halk kemer sıkma politikalarının felaketinden kurtuluşu bizde görüyor. Kurtuluş, kreditörlerin istediği gibi aynı yanlışları ısrarla devam ettirmekle gelmez. Troyka'nın tehlikeli varlığıyla bir anlaşma istemiyoruz. Üç haftada bütün sorunlarımızı aşamadık fakat artık halk küçümsendiğini hissetmiyor. Kimse Yunanistan'ı sömürmeye kalkamaz " diye konuştu.

'Teknokratlar değil liderler çözüm getirebilir'
Tsipras, seçim öncesi vaatlerini yerine getirmekte de kararlı mesajalr verdi. AB ile müzakerelerin devam ettiğini ve çözümün teknokratlar tarafından değil, Avrupalı liderler tarafından sağlanacağını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.