AMERİKA (ABD) HABERLERİ Haber Girişi : 31 Mart 2018 21:46

Trump’a ABD Dışişleri’nden yanıt: "Bizim bundan haberimiz yok"

Trump’a ABD Dışişleri’nden yanıt:
Trump’ın ‘Suriye’den çekileceğiz’ açıklamasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı ‘Haberimiz yok’ yanıtını verdi. Fransa ise hamle yaparak Türkiye ile DSG arasında arabuluculuk önerdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Suriye’den çok yakında çıkacağız. Bölgedeki diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. ‘Halifelik’ diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. IŞİD’in elinden hepsini geri alacağız” sözlerine ilişkin henüz ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir doğrulama gelmedi.

Trump’ın açıklamasından kısa bir süre sonra basın brifinginde konuyla ilgili sorulara muhatap olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Trump’ın açıklamalarına dair bilgilerinin olmadığını” söylemişti.

Trump, geçen ay yaptığı bir konuşmada da ABD’nin Suriye’den kısa süre içinde ayrılması gerektiğini dile getirmiş ancak geri çekilme sürecinin detaylarına ilişkin herhangi bir yorum yapmamıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.