DÜNYA Haber Girişi : 30 Aralık 2014 01:33

Trabzonlular'ın gecesinde Balıkesir konuşuldu

Trabzonlular'ın gecesinde Balıkesir konuşuldu
Trabzonlular'ın gecesinde Balıkesir konuşuldu. Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen Trabzonlular gecesinde Balıkesir konuşuldu.
Trabzonlular'ın gecesinde Balıkesir konuşuldu

Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen Trabzonlular gecesinde Balıkesir konuşuldu.

Sinem ERGÜL / DUİSBURG

TRABZON'UN Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın kardeş şehir Karesi Belediyesi'ne mesajı Almanya'dan geldi.
Almanya'nın Duisburg ve Ratingen şehirlerinde buluşan Trabzon ve Şalpazarlılar'ın gecelerine katılan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Meclis üyesi Mehmet Yeşilyurt; Karesi Belediyesi ile Kardeş şehir projesi'nin hayata geçirilecek olmanın sevincini yaşadıklarını açıkladılar.
BAlikeSİR'DE BELLİ NUFUSUMUZ VAR
Trabzon Şalpazarlılar Derneğinin Ratingen şehrinde düzenlediği geceye katılan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, gazeteci İbrahim Ergül'le tanışmasının ardından yaptığı açıklamada; "Bizim belediyemizden ve Karesi Belediye Meclisi'nden kardeş şehir önerileri geçti. Bu önemli bir aşamaydı. Programlarımızın yoğunluğundan dolayı, görüşmelere 2015 yılınının başında başlayacağımızı umuyorum. Allah nasip ederse Maçka'dan bir heyetle Ocak ayı içinde Balıkesir'i, Karesi Belediyesini ziyaret edeceğiz. Biz Karadenizliler, Trabzonlular olarak her yerde olduğu gibi Balıkesirde de belli bir nufusumuz var. Körfezdeki nufusumuz özellikle yaz aylarında daha fazla. Karesi Belediyesi ile olan ilişkilerimizde hemşehrilerimizin köprü rolü oynayacağına inanıyorum. Karesi Belediyesi'nin Maçka belediyesine kapıları açmasını önemsiyoruz" dedi.
MAÇKA'NIN EN BÜYÜK KARDEŞİ KARESİ
Balıkesir ile Trabzon arasındaki ilişkilerde Trabzonlu hemşehrilerinin etkili olacağına inandığını belirten Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Karesi belediye Başkan gibi bende genç bir belediye başkanı olarak kardeşlik ilişkisi nin abi, dostluk ilişkisine de dönüşeceğine inanıyorum. Karesi'nin en büyük kardeş şehri Maçka, Maçka'nın en büyük kardeş şehri Karesi olacak. Maçka Belediye Başkanı olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın şahsında Balıkesir'e Karadenizliler'in, Maçka'nın selamlarını gönderiyorum.Almanya'da bile Maçka Balıkesir kardeşliğinin konuşulmasına sevindim. Kardeşlerimizi bir an önce Maçka'ya bekliyorum"
Ratingen şehrinde düzenlenenŞalpazarlılar'ın gecesine katılan Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Zeynep Başkan ise Maçka-Karesi arasında başlayan kardeş şehir görüşmelerinin her iki kente olumlu yansımaları olacağına inandığını belirtti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.