DÜNYA Haber Girişi : 11 Aralık 2015 02:16

Time dergisi Angela Merkel'i yılın kişisi seçti

Time dergisi Angela Merkel'i yılın kişisi seçti
Amerikan TIME dergisi 2015′te yılın kişisi olarak Merkel'i seçti. TIME dergisi tarafından her yıl gerçekleştirilen yılın kişisi anketinin bu yıl galibi Angela Merkel oldu.
Amerikan TIME dergisi Almaya Başbakanı Angela Merkel'i 'yılın kişisi' seçti.


ABD'nin saygın dergilerinden TIME, Merkel'i Avrupa'daki mülteci krizine olan tutumu, ekonomik krizi yönetebilmesi ve Rusya-Ukrayna krizindeki liderliğinden ötürü takdire değer buldu.

29 YIL SONRA BİR İLK

Merkel, 1986 yılından beri, yani tam 29 yıl sonra 'yılın kişisi' olarak seçilen ilk kadın olma özelliği taşıyor. TIME dergisinin 1927 yılından beri seçtiği yılın kişileri arasında, Merkel ile birlikte 4 kadın yer alıyor. TIME dergisi, 'yılın adamı' (Man of the year) adıyla seçtiği yılın kişisi seçimine, bu ifadeyi eleştiren feminist Carrie Chapman Catt ile 1936 yılında ara verdi ve Catt 'ı yılın kişisi seçti. Carrie Chapman Catt 'in ardından Kraliçe II. Elizabeth, ardından da 1986 yılında dönemin Filipinler Devlet Başkanı Corazon Aquino yılın kişisi seçilen kadınlar oldu. Son olarak Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel, TIME tarafından 2015 yılının kişisi seçildi.

Derginin editörleri tarafından seçilen sekiz kişilik final listesinde, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, ABD'li iş adamı ve başkan aday adayı Donald Trump, "Black Lives Matter" göstericileri, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'li girişimci Travis Kalanick, ABD'li eski milli sporcu Bruce Jenner ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer alıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.