ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 01 Haziran 2020 13:30

THY ALMANLARI PERU VE KOLOMBİYA’DAN EVLERİNE ULAŞTIRDI, ALMANYA’DAN TEŞEKKÜR GELDİ

THY ALMANLARI PERU VE KOLOMBİYA’DAN EVLERİNE ULAŞTIRDI, ALMANYA’DAN TEŞEKKÜR GELDİ
Türk Hava Yolları, Peru ve Kolombiya’da bulunan Alman vatandaşlarını düzenlenen özel bir sefer ile Almanya’ya ulaştırdı.

Ticari seferlerin düzenlenmediği COVID-19 pandemisi döneminde yapılan bu özel sefer için Almanya ve Türkiye iş birliği yaptı.

Almanya Kriz Müdahale merkezi, 100’den fazla vatandaşının bu sefer ile evlerine; Almanya’ya ulaştıklarını açıkladı.

“MÜTTEFİKLİK VE DAYANIŞMA İÇİN NE HARİKA BİR ÖRNEK”

Alman NATO Delegasyonu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, iş birliğinden ötürü Türkiye’ye teşekkür etti.

Delegasyon, “Müttefiklik ve dayanışma için ne harika bir örnek. Lima (Peru’nun başkenti) ve Bogotá’daki (Kolombiya’nın başkenti) Türk meslektaşlarımıza büyük iş birliği için teşekkür ederiz. 100’den fazla Alman vatandaşı, Peru ve Kolombiya’dan bir Türk Hava Yolları uçuşuyla eve dönebildi” açıklamasını yaptı.

ÖZEL SEFERDE ÇOK SAYIDA YABANCI UYRUKLU KİŞİ DE BULUNUYORDU

Türkiye’nin Bogota ve Lima Büyükelçiliklerinden edinilen bilgiye göre, Kolombiya’dan 37, Peru’dan 47 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları’nın açtığı özel uçuşla Türkiye’ye döndü.

Bogota, Lima, Frankfurt, İstanbul rotasını izleyecek tahliye uçuşuyla Alman ve Türk vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda yabancı uyruklu kişi de ülkesine dönme fırsatı elde etti.

Belçika’nın Bogota Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Bogota Büyükelçiliğine ve THY’ye teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.