İNGİLTERE HABERLERİ Haber Girişi : 26 Mart 2016 23:39

The Independent: Adaletin maskaralığı

The Independent: Adaletin maskaralığı
Can Dündar ve Erdem Gül'ün dün görülen davası, dünya basınında da geniş yer aldı. İngiltere'nin en saygın gazetelerinden The Independent, son baskısında, duruşmaya gizlilik kararı getirilmesini "Adaletin maskaralığı" başlığıyla duyurdu.
Adana'da yakalanan MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılanan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, dün Çağlayan Adliyesi'nde mahkemeye çıktı. Duruşmada gizlilik kararı alınması, dünya basında da geniş yer aldı. 

Bugün son sayısıyla kağıt baskıya veda eden İngilterenin en saygın gazetelerinden The Independent, gizlilik kararını  "Adaletin maskaralığı" başlığıyla duyurdu. Independent'ın, haberinde"İki Türk gazetecinin casusluktan sanık olduğu mahkemede yargıcın kapalı kapılar ardında verdiği karar, adaletin gülünç duruma düşmesidir. İfadeleri yer aldı. 

[Haber görseli]

Guardian: Casuslukla suçlanan Türk gazeteciler gizli duruşmayla karşılaştı

Gizlilik kararı, The Guardian'da da yer aldı. Haberi, "Mahkeme, yüksek profilli Türk gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasının kapalı kapılar ardında yapılmasına hükmetti" diye duyuran Guardina, mahkeme kararını "maskaralık" olarak değerlendiri.   
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.