Tavşan lider



Belirli bir mesafe üstündeki yüksek tempo gerektiren bazı atletizm yarışlarında tavşan atlet kullanılır. Tavşan, mevcut kapasitesi ve kondisyonuyla zaten o yarışı bitiremez. Lakin rekor kırmak gibi yüksek tempo gerektiren mesafeleri, belirli sürelerin altında geçmek isteyen atletlere tempo verir, bir kaç turdan sonra da yarışı bırakır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uzun yıllardır iki sağ partinin devam eden egemenliğini kırmayı başardı ve üçüncü bir sağ parti olarak azımsanamayacak bir sayıyla partisinin mecliste yer almasını sağladı.

Bu, sadece bir partinin meclise girmesi gibi basit bir konu değil. Aksine, merkez sağ görüntüsü veren bir partinin bütün sağ oyları kazanmak için birlik yapmış iktidar ortaklarına karşı kazandığı bir zafer aslında.

Geleceğe dair ne olacağı dev bir soru işareti. Akşener 60 yaşını geçmiş biri. Bir sonraki genel seçimlere en az 4 yıl kaldığı düşünülürse 70’li yaşlara merdiven dayamış olacak. Aslında 70’li yaşlarda dünyanın pek çok yerinde ülkeleri yöneten liderler var ama onların ekseriyeti 45-50’li yaşlardan itibaren partilerinin başındalar ya da o yaşlarda iktidar seçilmişler. 

Yani, yeni kurulan partinin şu anda olduğu gibi sadece milliyetçi kesimin değil toplumun her kesimini kucaklayabilecek bir ideale ve vizyona sahip, dinamik biri tarafından bir sonraki seçimlere taşınması gerek. Yoksa bu başarı bir balon olarak kalır ve zaman içinde söner, eriyip gider.

Bütün bu varsayımları alt alta koyduğumuzda karşımıza çıkan sonuç şu;

Akşener deneyimli ve zeki bir politikacı. Yaşı itibarıyla, önümüzdeki 4-5 yılın kendi aleyhine gelişeceğinin farkında olduğunu düşünürsek, birkaç ay içinde ‘’Tavşan’’ rolünü layıkıyla yerine getirmiş olarak ya kenara çekilecek ya da zaten çoktandır yerine hazırladığı yeni lideri ilan edecek.

Etiketler : Tavşan lider
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.