DÜNYA Haber Girişi : 06 Ekim 2014 01:08

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş İslami Cephe, Halep'te 50 rejim askerini öldürdü.

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep kentinin kuzeyindeki Handarat bölgesine girmeye çalışan 50 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

İslami Cepheye bağlı Tevhid Tugayının basın sorumlusu Salih Anadani, yaptığı açıklamada, İslami Cephe ile Halep'te diğer bazı silahlı muhaliflerin Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesine sızmaya çalışan 50 Esed askerini öldürdüğünü ve onlarcasını yaraladığını söyledi.

"Öldürülenler arasında İran, Irak ve Afganistan Şiileri buluyor" diyen Anadani, çatışmalarda biri İran, diğer Afganistan Şiilerinden olmak üzere üç kişinin de esir alındığını aktardı.

Bölgede Suriye ordusu ile İslami Cephe arasında iki günden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Anadani, dün gece de aralarında Şebihhaların da bulunduğu yüz kişinin el Mellehe bölgesine sızmaya çalıştığını ancak bunlara büyük kayıplar verdirdiklerini vurguladı.

Anadani, Handarat ev El Mellehe bölgesinde yaşanan çatışmalardan sonra muhaliflerin her iki bölgenin de kontrolünü tekrar sağladığını dile getird

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.