TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Haziran 2015 11:45

Süleyman Demirel vefat etti

Süleyman Demirel vefat etti
Siyasî yaşamına, 1962 yılında, adalet partisi genel idare kurulu üyeliği ile başlayan Süleyman Demirel bugün saat 02:05'te yaşama veda etti.

Siyasî yaşamına, 1962 yılında, adalet partisi genel idare kurulu üyeliği ile başlayan Süleyman Demirel bugün saat 02:05'te yaşama veda etti. Türk siyasetinin son 50 yılında hep o vardı. Başbakan olarak, ana muhalefet partisi lideri olarak, yasaklı dönemde "Bir bilen" olarak, Cumhurbaşkanı olarak? Unutulmaz icraatları, hala dillerden düşmeyen sözleri özellikle de adeta Türk demokrasisi ile özdeşleşen fötr şapkası. Lakabı, Baba, simgesi şapkaydı? Onun 91 yaşında vefatı ile Türkiye bir anlamda şapkasız kaldı?

Türk siyasetinden bir Demirel geçti... 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hayata gözlerini kapadı. Türk siyasetinin 'Baba'sı Isparta'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Demirel'in vefatının ardından siyasiler ne dedi

13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan Demirel'in durumunun bu geceyarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Demirel'in ölüm habereni Güven Hastanesi görevli doktorlarından Banu Akın doğruladı.

13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan Demirel'in durumunun bu geceyarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Demirel'in ölüm habereni Güven Hastanesi görevli doktorlarından Banu Akın doğruladı.

Süleyman Demirel'in İslamköy'de defnedileceği alan önceden belirlenmişti. Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'nin de bulunduğu İslamköy'ü yukarıdan gören Çalca Tepe'de, Demirel için yaklaşık 10 metrekarelik ve 3 metre derinlikte anıt mezar yeri geçen yıllarda hazırlanmıştı. Demirel'in önce İslamköy Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki eşi Nazmiye Demirel'in mezarının yanına, sonra anıt mezar yapılacak alana mı defnedileceği, yoksa doğrudan Çalca Tepe'de hazırlanan yere mi defnedileceği henüz netlik kazanmadı. Demirel'in cenazesi devlet töreninin ardından cuma günü İslamköy'de toprağa verilecek.

Demirel solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti


 Süleyman Demirel kimdir?

Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. Şubat 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Elektrik İşleri Etüd İdaresi' nde göreve başladı. Önce 1949-1950, daha sonra 1954-1955 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde barajlar, sulama ve elektrifikasyon konularında ihtisas yaptı. 1954 yılında Barajlar Dairesi Başkanı, 1955 yılında da Devlet Su İşleri Genel Müdürü oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.