DÜNYA Haber Girişi : 14 Ekim 2014 20:54

Stockholm' da iki soygun, iki bomba ihbarı

Stockholm' da iki soygun, iki bomba ihbarı
Avrupa başkentinde iki soygun, iki bomba ihbarı İsveç'te bir saat içinde iki soygun yapılırken iki de bomba ihbarı alındı.

İsveç'in başkenti Stockholm'ün merkezinde bir saat içinde 2 banka bir döviz bürosunun soyulması ve iki bomba tehdidi polisi şaşkına çevirdi. Bir anda caddeler polisler ve polis araçlarıyla doldu.

Stockholm Emniyet Müdürlüğünden Lars Byström, yaptığı basın açıklamasında "bir saat içinde iki banka ve bir döviz bürosu soygunu alarmı aldık. Ayrıca Smaalandsgatan caddesindeki Nordea bankası ile Östermalmstorv meydanındaki Handesbank bankasına yönelik bomba ihbarı. Aynı anda çok sayıda soygun ve ihbar olunca tüm ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Suçluların yakalanması için büyük takip başlatıldı" dedi.

Görgü tanıkları maskeli soyguncuların ellerinde otomatik silahlar ve baltalar bulunduğunu söylediler. Şehir merkezinin büyük bir bölümü insan ve araç trafiğine kapatılırken, bomba uzmanları devreye sokuldu. Bomba tehdidinde bulunulan iki banka boşaltıldı. Soyguncuların motosikletlerle kaçtıkları belirtildi. Emniyet müdürlüğü aramalar sırasında devlet kütüphanesi arkasında Kalaşnikow silah bulunduğunu bildirdi. Olay yerinde incelemeler devam ediyor.
 

Kaynak: AA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.