AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 27 Şubat 2016 13:21

Son dakika... Suriye'de ateşkes başladı! Ülkede neler yaşanıyor?

Son dakika... Suriye'de ateşkes başladı! Ülkede neler yaşanıyor?
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, savaşın sakinleştiğini, ancak şimdiye dek ortaya atılan bir ihlâl iddiasının araştırıldığını söyledi.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana ilk geniş çaplı 'ateşkes' TSİ dün gece 00:00'da başladı. Birleşmiş Milletler (BM) de, ABD ile Rusya öncülüğünde varılan ve tarafların riayet edeceklerini açıkladığı 'şiddetin durdurulması' kararını ateşkese dakikalar kala kabul etti. Peki bugün beş yıldır iç savaşın yerle bir ettiği Suriye'de neler yaşanıyor? İşte dakika dakika son gelişmeler...


BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, savaşın sakinleştiğini, ancak şimdiye dek ortaya atılan bir ihlâl iddiasının araştırıldığını söyledi.

Rusya, 'çatışmasızlık' anlaşması gereği bir gün boyunca tüm Suriye'de hava operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, HALEP'te silah sesleri duyulduğunu, diğer yerlerin sakin olduğunu aktardı.

'ATEŞKES BOZULDU' İDDİASI

Suriye resmi haber ajansı SANA, ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından, Hama kentinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu iki kişinin öldüğünü, dört kişinin yaralandığını duyurdu.      

İngiliz Reuters haber ajansının Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde, "rejim güçlerinin sabah saat 04:00 sularında ateşkesi bozduğu" öne sürüldü.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.