DÜNYA Haber Girişi : 04 Eylül 2018 22:07

Son dakika: İdlib'e hava saldırısı! İşte ilk fotoğraflar...

Son dakika: İdlib'e hava saldırısı! İşte ilk fotoğraflar...
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'e hava saldırısına başladığını duyurdu.

Jetlerin çıkardığı sesler Hatay Reyhanlı ve Yayladağı'na bağlı köylerden duyulurken, yüksekteki köylerden bombardımandan sonra ortaya çıkan dumanlar da görüldü. 

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, "Türkiye'yle Rusya arasında devam eden görüşmeler, İdlib'de kan dökülüp dökülmeyeceğini belirleyecek" dedi.


İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf da AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının öğle saatlerinde düzenlediği  hava saldırısında Cisir Eş Şuğur ilçesinde 5'i çocuk 9 sivil, Keferyedin köyünde  bir sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Yusuf, diğer bölgelerde ise 20 sivilin  yaralandığını kaydetti.

Hac Yusuf, İdlib'e hava saldırılarının devam etmesi nedeniyle ölü ve  yaralı sayısının artabileceğini belirtti.

3 uçaktan 20 saldırı

Muhaliflere ait uçak gözlemevi de sosyal medya üzerinden yaptığı  açıklamada, "Hımeymim askeri üssünden kalkan 3 Rus savaş uçağı şu ana kadar 20  saldırı düzenledi" ifadesini kullandı.

Suriye birliklerinin de bölgeye saldırılar düzenlediği yönünde teyit edilmemiş bilgiler geliyor


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.