ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 30 Ocak 2021 07:34

Son Dakika... Almanya 5 ülkeye kapılarını kapattı

Son Dakika... Almanya 5 ülkeye kapılarını kapattı
Almanya'dan mutasyonlu koronavirüsün yayılmasını engelleyebilmek için son dakika açıklaması geldi. Yarından itibaren konulan uçuş yasağına göre 17 Şubat tarihine kadar İngiltere, İrlanda, Portekiz, Brezilya ve Güney Afrika’dan gelenler Almanya'ya giriş ya
Alman Haber Ajansının (DPA) İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, mutasyona uğramış Kovid-19'un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirdi.
31 OCAK'TAN SONRA 2 ÜLKEYE DAHA YASAK!
Şimdilik bu yasak yarından itibaren İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak'tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.
MUAF TUTULACAK DURUMLAR
Almanya vatandaşları, Almanya’da ikamet eden yabancılar, transit yolcular, sağlık çalışanları ile malların taşınması bu yasaktan muaf tutulacak.
Almanya ayrıca Kovid-19 salgında "yüksek riskli" olarak tanımlanan bölgelerden gelen yolculardan ülkeye girmeden önce negatif PCR testi sonucu istiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.