AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Kasım 2020 15:32

Son Dakika: Aliyev'i hedefe koydu! O görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı...

Son Dakika: Aliyev'i hedefe koydu! O görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı...
Türkiye ve Rusya’nın, Berde kasabasına ‘İzleme Merkezi’ kuracağı iddia edildi. Öte yandan skandal bir olay yaşandı. Bir keskin nişancı, Karabağ'da İran sınırını eşiyle ziyaret eden Aliyev'i hedefe koydu. Görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Aliyev'i hedefe koydu! O görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı...

SON DAKIKA haberlerine göre, Azerbaycan ordusu, Ermenilerin tamamen çekildiği Kelbecer’deki bazı noktalara girdi. Bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen Türkiye ve Rusya’nın, Berde kasabasına ‘İzleme Merkezi’ kuracağı iddia edildi. 


1
ABONE OL

Son dakika haberine göre, Dağlık Karabağ’da Rusya Barış Gücü’nün bölgeye konuşlanması sürerken, Azerbaycan ordusu, Ermenilerin tamamen çekildiği Kelbecer’deki bazı noktalara girdi. 

2

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi, önceki gün işgalden kurtarılan Cebrail’i ziyaretinde, İran sınırındaki Hudaferin Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.


3

İran Devrim Muhafızları, Aliyev’in ziyareti esnasında, İranlı bir keskin nişancının dürbününden çekilmiş görüntüleri sosyal medyadan yayınladı.

4

Görüntülerde, dürbünde Aliyev’in hedef alındığı görülüyor. Görüntüler Rus medyasında da paylaşıldı.


5

İran, Karabağ’daki savaş öncesinde Ermenistan’a Zengilan istikameti üzerinden lojistik destek sağlıyordu.

6

Öte yandan Rusya ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının telefon görüşmesi sonrası Rus Barış Gücü’nün bölgeye intikali hızlandı.


7

Dağlık Karabağ’a konuşlandırılmak üzere Ermenistan üzerinden Rus Barış Güçleri ve askeri teçhizat sevki hâlâ sürüyor.

8

Sevkiyatın bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Rusya, Laçın Koridoru yakınındaki Ermenistan’ın Goris bölgesini teçhizat sevki için geçici merkez üssü yaptı.


9

Rusya Savunma Bakanlığı, Barış Gücü’nde görev alacak Rus askerlerin Dağlık Karabağ bölgesinde 18 kalıcı gözlem noktasında faaliyet göstereceğini açıkladı.

10

Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerin boşaltacağı merkezlerden biri olan Kelbecer’de, Ermenistan’ın talebi üzerine sürenin 25 Aralık’a kadar uzatıldığı ileri sürüldü.


11

Rus Barış Güçleri, Kelbecer bölgesindeki Dadivank köyüne konuşlanmaya başlarken, Azerbaycan ordusunun da Göygöl ve Daşkesen ilçelerinin güneyinden Kelbecer bölgesine giriş yaptığı bildirildi.

12

Ermeni güçlerin bölgeden çekilip çekilmediği ya da ne kadar çekildiğine yönelik bilgiler Azerbaycan Ordusu tarafından modern teknoloji, uydu ve İHA’lar kullanılarak anlık takip ediliyor.


13

Öte yandan Dağlık Karabağ yenilgisi nedeniyle Ermenistan’da yaşanan kaos ortamı iktidarı zorluyor. Eleştirilerin ordağındaki Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın, Ermeni birliklerine, ülke içindeki kalkışmaları bastırmak için Erivan’a dönme talmatı verdiği ileri sürüldü.

14

Çatışmalardan kaçarak Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giden Ermeni siviller ise, Rus Barış Gücü tarafından Dağlık Karabağ bölgesine geri taşınıyor.


15

Rus TASS Haber Ajansı, Rusya’nın bölgeye konuşlandırdığı “Barış Gücü” birliklerinin, Ermeni sivilleri otobüslerle Hankendi’ye taşıdığını duyurdu.

16

Sivillerin taşındığı otobüslere Rus askeri birlikleri ve Rusya’ya ait zırhlı araçlar eşlik etti. 15 Kasım itibarıyla yaklaşık bin Ermeni sivilin bölgeye geri getirildiği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.