AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 06 Ağustos 2018 00:13

SICAKLAR AVRUPAYI KAVURUYOR .!

SICAKLAR AVRUPAYI KAVURUYOR .!
Avrupa kavruluyor. 1977'de Yunanistan'da kaydedilen 48 derecelik sıcaklık rekoru Portekiz ve İspanya'da kırıldı. Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. 40 derece üzeri sıcaklar bu hafta Türkiye'yi de vuracak.
  • Avrupa'nın bazı bölgelerinde sıcaklığın daha da artması bekleniyor. İspanya ulusal hava servisi bugünü de kapsayan bir uyarı yayımlayarak sıcak hava dalgasının oldukça güçlü olacağını ve özellikle ülkenin güneybatısında etkili olacağını duyurdu.

KIRMIZI ALARM

KIRMIZI ALARM

Avrupa'nın hava uyarı kurumu Meteoalarm da Portekiz'in güneyi ve İspanya'nın Badajoz bölgesi için kırmızı alarm verdi. Afrika'dan kuzeye doğru ilerleyen sıcak hava dalgası altındaki İber Yarımadası'nda aşırı sıcaklar can da aldı. Yetkililer bunun 2003'ten beri İber Yarımadası'nı etkisi altına alan en şiddetli sıcak hava dalgası olduğunu belirtiyor. Salı günü ülkenin güneydoğusundaki Murcia'da 40'lı yaşlarındaki bir işçinin kalp krizi geçirerek ölmesinin ardından bugün de yine aynı bölgede kendi çiftliğinde tarımla uğraşan 78 yaşındaki bir emekli kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

  • Portekiz'de geçen yıl 114 kişinin öldüğü tarihinin en ölümcül orman yangınlarının tekrarlanmaması için yetkililer alarm durumunda. Akdeniz'in diğer ucundaki Yunanistan'da geçen ay yaşanan orman yangınlarında yaklaşık 90 kişi hayatını kaybetmişti. Aşırı sıcaklar Avrupa'nın diğer kesimlerinde de etkili oluyor. Finlandiya'da genelde ağustos ayı sıcaklık ortalaması 19 santigrat derece civarında oluyordu. Ancak çok az evde klimanın bulunduğu ülkede termometreler bu hafta 30 santigrat dereceyi gördü. 

  • Başkent Helsinki'deki bir süpermarket zincirinin şubesi de cumartesi günü için 100 müşterisini klimalı dükkanda uyumaya davet etti. İsviçre ordusu ise aşırı sıcaklar nedeniyle askerlere şort ve tişört giyme izni verdiğini duyurdu. İskandinavya'nın kuzeyinde birkaç gün önce rekor düzeyde sıcaklıklar kaydedilmişti. Tarihinin en sıcak temmuz ayını geçirmiş olan İsveç'te büyük çaplı orman yangınları yaşanmıştı.
  • Meteoroloji Mühendisleri Odası önümüzdeki günlerde Türkiye'nin eyyam-ı bahur sıcaklığına gireceğini ifade etti. 10:00-16:00 arası evden çıkılmaması uyarısı yaptı

     


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.