SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE"> SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE"> SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE">
DÜNYA Haber Girişi : 28 Haziran 2014 20:40

SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE

<font color=SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE" />
SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE İngiliz yayın kuruluşu BBC, ''Yenilenebilir Enerji Kaynakları" üzerine faaliyet gösteren Ser-Gün Güneş Enerji Sistemlerinin, merkezi elektrik şebekesinden uzak alanlarda faaliyet gösteren yetiştiri

SER-GÜN'ÜN SOLAR PAKETLERİ BBC'DE

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ''Yenilenebilir Enerji Kaynakları" üzerine faaliyet gösteren Ser-Gün Güneş Enerji Sistemlerinin, merkezi elektrik şebekesinden uzak alanlarda faaliyet gösteren yetiştiriciler için tasarladığı ''Mobil Enerji Paketleri''ni haber konusu yaptı.

 

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi çerçevesinde %50 hibe desteği verilen Mobil Solar paketlerin, kırsalda üretim yapan yetiştiricilere sağladığı avantajları detaylandıran ve ulusal basında geniş yer bulan ''Eşek yüküyle Güneş Enerjisi'' adlı haber, İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından servis edildi.

 

BBC'DE ''KOYUN KEÇİ DÜNYASI'' DETAYI

 

BBC editörlerinin ''Eşek gücü neredeyse internet orada'' temasıyla ele alıp, Teknoloji kategorisinde yayınladığı haber, birçok yabancı basın kuruluşu tarafından kullanıldı. Haberde, Ser-Gün Güneş Enerji Sistemleri'nin Karaburun'da Cengiz Dizdar adlı keçi yetiştiricisinin sayasına taşınabilir güneş enerjisi paketi monte ederken çekilen görüntüler kullanılırken; 2010 yılından bu yana küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sesini duyuran ''Koyun Keçi Dünyası'' internet sitesi de haber görüntüleri içinde yer aldı.

 

HİZMET İÇİN BAHANE YOK!

 

İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'in talimatı üzerine portatif solar paketler geliştirmeye başladıklarını kaydeden Ser-Gün Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel, 30 yıllık tecrübelerinin yansıması olan projenin BBC tarafından haberleştirilmesinin doğru yolda ilerlediklerinin bir sinyali olduğunu ifade etti. % 50 devlet desteğiyle bir çok yetiştiricinin elektriğe kavuştuğunu söyleyen Uğurluel, ''İhtiyaç ve tüketim doğrultusunda Çoban Çantası, Göçer Paket ve Çiftlik Seti gibi isimler verdiğimiz Solar paketleri kurduğumuz yerlerin bazılarında elektrikle ilk defa tanışan vatandaşlarımız var. Maalesef Türkiye'de çoban barınaklarının yaşam şartları düşük, teknolojiden uzak. Bazı durumlarda ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için eşekleri yük aracı olarak kullanıyoruz. Ancak bizce hizmet için bahane yok. Amacımız; kırdaki üreticinin gündelik yaşamdaki konforunu arttırıp hayvan yetiştiriciliğinin sürekli ve istikrarlı hale gelmesini sağlamak'' şeklinde konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2QZZmxHuCGM

 

http://www.bbc.com/news/technology-28002064

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.