TÜRKİYE Haber Girişi : 01 Nisan 2015 00:53

Savcı Kiraz hayatını kaybetti

Savcı Kiraz hayatını kaybetti
İstanbul Adliyesi'nde 6 saat süren rehin olayında operasyon yapıldı. Eylemcilerden ikisi öldürüldü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Kiraz da cerrahi mücadeleye rağmen kurtarılamadı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda saat 20.30 sıralarında peşpeşe silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, 50 ila 100 arasında silah sesi duyduklarını belirtti.

Silah seslerinin ardından Adliyeye ambulanslar sevk edildi

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK REHİN EYLEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda Savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır. Başsavcımız ağır yaralı, 2 terörist öldürüldü" açıklamasını yaptı.

Kafasından iki, vücudundan da üç kurşun yarası alan Savcı Mehmet Selim Kiraz, hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Savcı Kiraz kurtarılamadı, şehit oldu.

'HASTANEYE GELDİĞİNDE ÖLMÜŞTÜ'

İstanbul Sağlık Müdürü Selami Albayrak ile İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi yaptığı açıklama ile Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ameliyathanede her türlü müdahaleye rağmen maalesef şehit verdik. Geldiğinde hayatını kaybetmişti. Solunumu kalbi tamamen durmuştu. Hiç bir hayati fonksiyonu yoktu. Geri döndürmek için yapılan çalışmalarda ne yazık ki muvaffak olamadık. Ve şehit verdik. Tam 20:50 sıralarında geldi 21:55'te kaybettik. Ama geldiğinde zaten kaybetmiştik. 1 saat boyunca müdahale ettik. Cerrahi müdahalemizi yaptık. Hem beyin hem göğüs bölgesi hem pil taktık. Tüm müdahalelere rağmen kurtulmadı. Zaten biz tüm ekibimiz burada hazır bekliyorduk. Menfur olaydan dolayı hepimiz burada hazırdık. Savcımızı hemen aldık. Maalesef tüm çabalara rağmen kaybettik."

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE; 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralanması, savcıyı rehin alan 2 kişinin de öldürülmesiyle sonuçlanan rehine olayında, adliye binasına girmek isteyen, aralarında Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da bulunduğu bir gruba polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık tarafından adliye binası içerisinde yapılacak olan basın açıklamasına katılmak için içeriye girmek istediklerini söyleyen gruba polis izin vermedi. Bir süre polis ile grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra Çevik Kuvvet polisleri, aldıkları talimatla grubu dışarıya çıkardı. Yaka paça dışarı çıkarılan grup, burada bir süre polisle tartışmasını sürdürdü. Bu sırada aralarında avukatların da bulunduğu bazı kişiler polis tarafından gözaltına alınarak adliye binası içerisindeki polis merkezine götürüldü.
Adliyenin özel güvenlik görevlilerinin de, polisin gözaltı işlemleri sırasında gruba müdahalede bulunması dikkat çekti.

EYLEMCİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Haber görseliPolisin, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda ölen eylemcilerin kimliklerini belirlediği öğrenildi. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu  saldırıyı, örgütün Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla adlı üyelerinin gerçekleştirdiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliye önünde açıklama yaptı. Altınok, "Bugün 12.30 sıralarında 2 teröristin adliyeye girerek savcımızı rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek Emniyet gerek savcılık kanallarımız iletişimi açık bırakmaz suretiyle tüm görüşmeleri yapmışlardır. İstanbul Baro başkanımız Ümit Kocasakal da adli ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca tüm güvenlik önemlerini almak şartıyla yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda malesef teröristler telefonla iletişim kurduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasında silah sesleri geldikten sonra emniyet birimlerimiz operasyon yapmıştır. Odadan silah seslerinin gelmesinden sonra başsavcımız ağır yaralı olarak Florence Nightingale Hastanesi'nde ağır yaralı olarak kaldırılmıştır. 2 terörist ise öldürülmüştür. Savcımız şu anda ameliyatta. Acil şifalar diliyorum. Teröristler şu anda gerekli adli çalışmalar yapılmaktadır.Adalet Teşkilatımıza geçmiş olsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle hiçkimsenin baş edemeyeceğini belirtmek istiyorum. Teröristlerin, devletin görevlilerine nerede bir el kalkarsa güvenlik güçlerimiz o elleri kıracaktır."

İstanbul Başsavcıvekili Orhan Kapıcı da "Bugün çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Değerli meslektaşımız vazifesini yapmaktayken, sadece vazifesini yapmaktayken, iki silahlı terör örgütü mensubu tarafından, odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanarak bir eyleme maruz kaldı. Yaşadığımız bu yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde biz hep iyi niyetle iletişim kanallarını açık tutarak karşılıklı düşünceleri alarak kimsenin bir kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini bekledik. Hep iyi niyetle yaklaşıldı. İstanbul barosunun sayın başkanı Kocasakal'ın da çok gayretleriyle iletişim kanalları açık tutulup eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iletişim devam etmekteyken, savcımızın odasının içerisinden silah sesleri gelmesinin üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak bir müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. Kendisine yüce Allah'tan sağlık diliyoruz, inşallah hayatta kalır. Diğer iki terörist de suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçti. Biz adalet camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır. Bununla ilgili yasal işlemler neyse, hukukun el verdiği sınırlar içerisinde, yine hukuk sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, terörle mücadele devletimizin tüm birimleri tarafından hep birlikte yürütülecektir. Ben şu an çok duyguluyum. değerli meslektaşımız şu an hastanede. Allah'tan ona can sağlığı diliyorum. inşallah ailesine hayatına tekrar mesleğine kavuşur. Ben hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN: SAVCININ 3 TANE BAŞINDA, 2 TANE VÜCUDUNDA KURŞUN YARASI VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savcı Kiraz, 3 tane başından, 2 tane de vücudunun değişik yerlerinden yara alıyor. Şu anda ameliyatta. Durumu ciddiyetini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avukat cüphesiyle girdiler. Avukatların adliyeye girişi ele alınmalı" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.