ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 27 Şubat 2021 22:55

Şansölye Adayı: Söder neden yarışı uzun süre açık tutmak istiyor?

Şansölye Adayı: Söder neden yarışı uzun süre açık tutmak istiyor?
Birlik Şansölyesi adayı hakkındaki tartışmada CSU yeni bir not alıyor. Genel Sekreter Blume, kesinlikle bir ön karar olmadığını söylüyor ve Söder için "rüzgar" görüyor. CSU patronunun kendisi de sesini değiştirdi. Bir analiz.
Bu, CDU patronu Armin Laschet'in yönünü açık bir şekilde gösteriyor: CSU genel sekreteri Markus Blume, federal seçimlerden yedi ay önce, Birliğin şansölye adayı konusunda karşılaştırmalı olarak araştırılmış açıklamalarla insanları oturtuyor ve dikkat çekiyor. Blume, "Augsburger Allgemeine" gazetesinde "Kesinlikle hiçbir ön karar ve ayrıca otomatizm olmadığı" açık.
Karar "birlikte" verilecek. "Bir şey açık: CSU olmadan işe yaramayacak." Ve Blume, "En iyi başarı şansı bize rehberlik etmelidir. Ülke çapında yapılan anketlerde Markus Söder için kuyruk rüzgarı kayda değer."

2021 federal seçimleriyle ilgili güncel bilgiler ve gelişmeler

Söder, anketlerde Laschet'den açıkça önde

Bu ifadeyi Laschet'nin bir hafta önceki açıklamasının bir kopyası olarak görmek çok fazla hayal gücü gerektirmiyor. CDU başkanı, SWR'de CDU tarihinde "genellikle başkan olanların aynı zamanda federal şansölyeler olduğuna" işaret etmişti. Karar CSU ile birlikte verilir: "Başarı şansı en yüksek olan en iyiyi alırız. Bu açık. Bu anketlerle ölçülmez," diye vurguladı Laschet ve anketlerin bilgilendirici değerinin eksikliğine ilişkin daha uzun açıklamalarda bulundu. . "İyi olduklarında güzel, ama vatandaşların hala kendi fikirleri var. Ve anketler muazzam bir dalgalanma gösteriyor."
Ancak bir noktada, anketler geçtiğimiz haftalarda ve aylarda neredeyse hiç dalgalanmadı: İster siyasetçiler için onay dereceleri ister şansölye adaylığı sorusu olsun ve anketi hangi mecrada yaptırdığına bakılmaksızın - Söder açıkça öndeydi Laschet. En son Cuma günü ZDF Politbarometresinde: Ankete katılanların yüzde 53'ünün görüşüne göre, CSU patronu Şansölye olmak için gerekenlere sahip, Laschet sadece yüzde 28'e geldi. Birlik taraftarları arasında Söder'in Laschet üzerindeki üstünlüğü daha da fazla: yüzde 74 ila 36. Ocak ayının sonunda, bir WDR anketi, Kuzey Ren-Vestfalya'da da önemli ölçüde daha fazla insanın Söder'i, Başbakanları Laschet'den çok, Birliğin şansölyesi için iyi bir aday olarak gördüğünü gösterdi.

"Yerim Bavyera'da" dündü

Söder'in kendisi düşük profilini korumaya devam ediyor. Daha önce olduğu gibi, şansölye adaylığını alenen iddia etmiyor. Bununla birlikte, aynı zamanda, hırsları hakkındaki spekülasyonları sona erdirmek için çok az şey yapıyor.
2021 federal seçiminde Söder'in şansölye olmak isteyip istemediği sorusuna verdiği cevaplar gözle görülür biçimde değişti. Söder, geçtiğimiz yıl CSU patronunun neredeyse her röportajında ​​tekrarladığı " Benim yerim Bavyera'da " cümlesini geride bıraktı. Aksine, bugünlerde her zaman adaylığın henüz beklemediğine işaret ediyor. "Zamanı geldiğinde karar verilecek." Her halükarda Söder bir adaylığı dışlamaz. Bu hafta "Bild" çocuk zirvesinde bir kız ona Almanya'nın başına geçmek isteyip istemediğini sorduğunda Söder, öğrencinin geleceğine "öyle ya da böyle" bakacağına söz verdi.

Strauss, Stoiber, Söder ve Başbakanlık

Söder, on gün önceki dijital siyasi Ash Çarşamba günü bir CSU oturma odasından kameralara konuştu - "FAZ" ın ifadesiyle "ince mesajlarla dolu bir komedi asaleti ortamı". Söder'in arkasındaki duvarda, biri Söder'in sağında, diğeri solda olmak üzere Franz Josef Strauss ve Edmund Stoiber'in fotoğrafları vardı. İki eski parti lideri Söders'in beyan ettiği siyasi rol modelleri ve şimdiye kadar Birliğin şansölyesi adayı olarak kampanya yürüten tek CSU politikacıları. Dikkatli gözlemciler, yan taraftaki kitap rafında, Berlin'deki Şansölyelik hakkında resimli bir kitabı çabucak keşfettiler.

Laschet ve Söder arasındaki çatışma potansiyeli

Laschet, CSU Ash Wednesday rallisini selamlayan ilk CDU patronuydu ve cazip bir saldırı ile CSU üssünden sempati puanları toplamaya çalıştı: Strauss, Söder ve genel olarak CSU için övgü ile. Kısa bir süre sonra Söder, Laschet'i değil, Şansölye Merkel'i Corona ile mücadeledeki cesaretinden dolayı övdü. Söder'in çoğunlukla Merkel'in yanında olduğu bir kavga, Laschet bir ara ondan uzaklaştı. Söder, federal seçimle ilgili olarak bu bağlamda, "Eylül ayında Merkel oyu alacağını düşünen herkes bilmelidir ki, Merkel oyu ancak Merkel siyaseti ile elde edilebilir."
Kısa süre önce Merkel, Söder ve Co.'nun kilitlenme rotasını eleştiren Laschet yönünde bir dönüş koçuydu. CDU lideri, "Her şeyi yasaklamak, katı olmak, vatandaşlara reşit olmayan çocuklar gibi davranmak popülerdir." Dedi. Söder ve Laschet kardeş partiler arasında uyumu çağrıştırsa da, kesinlikle çatışma potansiyeli vardır.

Söder ve yeni Bavyera

Şimdiye kadar hiçbir CSU politikacısının Şansölyelik'teki icra başkanlığına gelmemiş olması, Almanya'nın geri kalanındaki Bavyera'ya yönelik politik şüpheye atfedilir. Bu bağlamda, Söder kendisi sık sık "Hofbräuhaus tarafından yönetilecek" birçok kişinin endişesinden bahsetti.
CSU patronu bu hafta Almanya'daki yazı işleri ağına verdiği bir röportajda, bu çekinceleri ortadan kaldırmak istediğini açıkladı: "Bu arada Bavyera değişti ve birçok eski klişe artık geçerli değil. yeniden yorumlandı ", vurguladı Bavyera Başbakanı. Hareketle birlikte, Özgür Devlet "açık fikirliliğin eritme potası" haline geldi. "Temel konularımız arasında yüksek teknoloji ve dijitalleşme, modern ekonomi ve iklim koruma yer alıyor."

Makaleye : " Analiz: Söders'in iktidar yolları - federal hükümette de mi? "

CDU’daki "ilk homurdanma" - CSU’daki huzursuzluk

Şaşırtıcı bir şey olmazsa, "Süddeutsche Zeitung" geçtiğimiz günlerde Laschet'in Birliğin şansölye adayı olacağını analiz etti: "Ayrıca CDU'daki herhangi bir rütbeden kimsenin Söder'i çağıran kendisini bulamaması için her şeyi yaptığı için. " Nitekim, bu bakımdan son zamanlarda Hıristiyan Demokratlar saflarında sessiz kaldı. Ama geçen yıl buna benzer pek çok çağrı olduğu da bir gerçek. Ve - önümüzdeki birkaç hafta içinde durumun nasıl gelişeceğine bağlı olarak, yine olabilir.
"Rheinische Post" birkaç gün önce, CDU'nun yeni patronuna göreve geldikten bir ay sonra alıştığını belirtti - ancak şu ana kadar Laschet etkisi olmadı. Dpa'ya göre, CDU'da kapalı kapılar ardında, Laschet'nin ülke çapında medyada nispeten az yer aldığına ve alanı sıklıkla Söder'e bıraktığına dair "ilk homurdanma" var. Kamusal Corona tartışmasını başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde şekillendiren geçen hafta yine Söder'di .
Öte yandan, CSU lideri son zamanlarda kendi partisi içinde huzursuzluk ve eleştirel seslerin arttığı gerçeğiyle karşı karşıya kaldı . Bavyera popülasyonunda olduğu gibi, Söder'in Corona kursu için CSU'da hala çok onay var - ancak bu ufalanıyor.

Söder'in acelesi yok

Pek çok gözlemcinin görüşüne göre, CSU başkanı ancak CDU ona yeterince kararlı bir şekilde sorarsa ve aynı zamanda federal seçimlerin başarı şansı yeterince yüksekse şansölye adaylığını kabul ederdi. Yani Söder şu anda Laschet'in aday seçimi konusunda acelesi olmadığını düşünüyor. CDU, CSU'dan önemli ölçüde daha fazla ağırlığa sahip - anketler Söder lehine bu kadar net konuştuğu sürece, en azından Laschet'in boynunda oturuyor.
Her iki parti lideri de önemli personeli açıklığa kavuşturmak için "Paskalya ve Pentekost arasındaki" oldukça geniş zaman aralığı üzerinde anlaştılar. "Muhtemelen öncekinden daha geç," dedi Söder. "Bu da akıllıca. Önce Baden-Württemberg ve Rhineland-Palatinate'de seçimler var ve sonra stratejik durumu analiz etmeli ve birlikte tartmalısınız." Ve Blume şöyle tahmin ediyor: "Personel kararı ve tüm seçim kampanyası seçimden önceki son üç ila dört aya odaklanacak." Almanya, Corona yüzünden "henüz bir seçim kampanyasına hazır değil".
Söder, son yıllarda, sabrın ve azmin kendisine politik olarak karşılığını verdiği deneyimi defalarca yaşattı. Başbakanlığa ve CSU'nun başına terfi ettirildiğinde, ama aynı zamanda en sevilmeyen Alman hükümet başkanı olmaktan sandıkların kralı oldu. Ve bu en azından Laschet ile iç rekabete zarar vermez.(BR24)

www.avrupahaber.net 
M.Seren 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.