TEKNOLOJİ Haber Girişi : 23 Ağustos 2015 02:19

Samsung Gear VR'nin Satış Fiyatı ve özellikleri

Samsung Gear VR'nin Satış Fiyatı ve özellikleri
Bir kaç ay önce IFA 2014'te tanıtılacağından bahsettiğimiz Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR sonunda tanıtıldı.
Bir kaç ay önce IFA 2014'te tanıtılacağından bahsettiğimiz Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR sonunda tanıtıldı.
Bu alandaki ilk atılımını Cardboard gözlüğüyle gerçekleştiren GALAXY 'dan sonra SAMSUNG Gear VR'yi, akıllı telefonla çalışan fakat fiyatı fazla yüksek tutmadan tüm kullanıcılara ulaşmayı hedefledikleri bir ürün olarak tanıttı. Uygun fiyatlı olarak piyasaya sürüleceği söylense de cihazın sadece GALAXY NOTE 4 ile çalışacak olması, bu işin biraz pahalıya patlayacağı izlenimi doğuruyor.

GALAXY NOTE ün üstün özellikli ekranından faydalanarak 3 boyutlu sanal deneyim yaşatan cihaz, ekstra olarak Note 4'ün ivme ölçer, jiroskop ve manyetik sensör gibi teknolojilerinden destek alıyor. Kullanımı hayli kolay olan cihazı kullanabilmeniz için, Note 4'ü gözlüğün içindeki yuvaya yerleştirip kapağı kapatmanız yeterli oluyor. Böylelikle film izleyebilir, oyun oynayabilir, videoları 360 dereceli olacak şekilde izleyebilirsiniz.

Samsung, cihazın üretilmesi esnasında Oculus ile çalışmış. Cardboard ile kıyasladığımızda Samsung'un bu alanda bir yenilik yapıp yapmadığı tartışılabilir. Bütün bunları topladığımızda Gear VR'ın tek avantajlı kısmının ergonomik tasarımı ile elinizde tutmadan kullanmaya imkan veren elastik bandı. 
 

 Gear VR'nin çıkış tarihi belli oldu

Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'nin Amerika'ya özel olan Gear VR Innovator Edition, satışa sunulmak üzere. Aralık ayının başından itibaren satışa sunulacak olan cihazın etiket fiyatı 199 dolar. Eğer Bluetooth bağlantılı oyun kontrolcüsünü de satın almak istiyorsanız, 50 dolar daha ödemek zorundasınız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.