SABIR ET, ŞÜKR ET, DUA ET

SABIR ET, ŞÜKR ET, DUA ET

Zorlukların olmadığı bir yaşam düşünmek güzel bir hayal olsa gerek. Ayağımıza takılan taşların bir gün çiçeklere dönüşebileceğini düşünüyor muyuz?

Olumsuzlukları olumluya, kötüyü iyiye çevirmek elbette ki elimizdedir. Bunu nasıl yapabiliriz diye içimizden çoktan geçirdik bile sanırım. Buradaki formül çok basit ve anlaşılır. Tabi ki dua ve şükrederek bunu başarabiliriz.

Cüneyd-i Bağdadi'ye Sabır nedir? Diye sorduklarında şu cevabı vermiştir; "Yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır!"demiştir.

Asıl hüner ve afiyet, bollukta sabretmesini bilmektir. İmam-ı Gazali "bedende baş ne ise, imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olamaz."diyerek sabrın önemine vurgu yapmıştır.

Şükür, her şeyin Allah'tan geldiğini bilen bir insanın Allah'a olan sevgisini, teşekkürünü gösteren bir ibadettir. Gün içinde yaratıcımız olan Rabbimiz'e şükretmemiz için çok fazla sebep vardır.

Allah isteyeni, kullar istemeyeni severmiş. Rabbimiz, bizim istememizi bizzat kendisi emrediyor.

Şükretmek nimeti artırırken, sabır etmek insanoğlunu olgunlaştırır. Dua etmek ise herkesin tam manasıyla göremeyeceği bir zırhla kötülüklerden korunmayı sağlar ve rabbimizin rızasına eriştirecektir bizleri inşallah!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.