DÜNYA Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 13:07

RUSYA'NIN YAPTIRIMI FİYATLARI DEĞİŞTİRMEDİ

RUSYA'NIN YAPTIRIMI FİYATLARI DEĞİŞTİRMEDİ
Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna krizi sebebiyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara karşılık Rusya'nın da AB ülkelerinden tarım ürünü almayı durdurmasının ardından, Almanya'daki meyve sebze fiyatları söz konusu gerginliklerden etkilenmedi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna krizi sebebiyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara karşılık Rusya'nın da AB ülkelerinden tarım ürünü almayı durdurmasının ardından, Almanya'daki meyve sebze fiyatları söz konusu gerginliklerden etkilenmedi. AB ülkeleri ve ABD, Ukrayna krizlerindeki tutumu sebebiyle Rusya'ya sert yaptırım kararı vermiş, Rusya da misilleme olarak bu ülkelerden gıda ithalatını yasaklamıştı. Karşılıklı yaptırımların Almanya'daki meyve sebze fiyatlarına etkisi merak konusu oldu.

DOMATES FİYATI DÜŞTÜ

Frankfurt'ta "Kleinmarkthalle" pazar yerinde açıklama yapan Ahmet Yiğit, 15 yıldır pazarcılık yaptığını belirterek, Rusya'nın yaptırımlarının yansımasının sınırlı olduğunu, sadece domatesin fiyatının düştüğünü, diğer ürünlerin fiyatlarında değişim olmadığını kaydetti. Avrupa'da Almanya'nın meyve sebze ihracatı konusunda geride olduğunun altını çizen Yiğit, "Avrupa'dan Almanlar ve Fransızlar kendilerine yetecek kadar sebze yetiştiriyor. Avrupa'da daha çok Hollanda'nın meyve sebze ithalatı fazla. Bu yüzden biz fiyatlarda değişiklik yaşamadık" dedi. 10 yıldır Almanya'da yaşayan ve 6 yıldır meyve sebze satan Mehmet Gül de Rusya'nın ambargosunun fiyatlara bir etkisinin olmadığını ifade etti. Pazarda sattıkları ürünlerin tümünün Alman malı olmadığını dile getiren başka bir pazarcı Murat Sümbül de "Almanya'ya İspanya'dan, İtalya'dan ürünler geliyor. Almanya'nın bu konuda çok fazla ihracatı olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.