DÜNYA Haber Girişi : 17 Haziran 2015 02:51

Rus lider Putin'den tehdit gibi açıklama!

Rus lider Putin'den tehdit gibi açıklama!
Rusya, Amerika Birleşik Devletleri'nin Baltık ülkelerine asker ve ağır silahlar gönderme planına sert tepki gösterdi. Rusya bu girişimin, 1997 yılında NATO ile Rusya arasında varılan anlaşmanın nihai olarak baltalanması anlamına geldiğini kaydetti.

Açıklamada, NATO'nun "doğu hattına" ABD'nin askeri teçhizat yerleştirmesinin Rusya-NATO anlaşmasının baltalanmasına neden olacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "görünüşe göre ABD, müttefikleriyle 1997 yılında yapılan Rusya-NATO ana anlaşmasının anahtar hükmü niteliğindeki 'NATO söz konusu ülkelerin topraklarında sürekli olarak askeri güç bulundurmamayı taahhüt eder' maddesini nihai olarak baltalamayı hedefliyor" ifadesi kullanıldı.

Benzer sertlikte bir açıklama da rus savunma bakanlığından geldi. Resmi Interfax haber ajansına konuşan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yuri Yakubov, ABD'nin NATO'nun doğu sınırına askeri yığınak yapması karşısında, Rusya Federasyonu'nun batı sınırlarına askeri takviye yapmaktan başka çareleri olmadığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.