DÜNYA Haber Girişi : 01 Mart 2022 16:25

Rus işgal konvoyu Kiev’e ilerliyor

Rus işgal konvoyu Kiev’e ilerliyor
Uydu görüntüleri yüzlerce zırhlı araç ve toptan oluşan 60 km’lik Rus askeri konvoyunun Kiev’e doğru ilerlediğini gösteriyor. Ukrayna ordusu Rus ordusunun Kiev’i kontrol altına almak için hazırlandığını açıkladı. Ukraynalı yetkililer, geçen Perşembe günü


Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik kapsamlı bir Rus saldırısına  dair endişeler artıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uydu görüntüleri sağlayıcısı Maxar'ın yayınladığı görsellerde 60 kilometre uzunluğunda bir Rus askeri konvoyonun Ukrayna'nın kuzeyinden Kiev'e doğru ilerlediği görülüyor. Buna göre konvoyun başı Kiev'in 25 kilometre kuzeyindeki Antonov Havalimanı yakınlarına ulaşmış durumda.

Maxar'dan yapılan açıklamada, yüzlerce askeri aracın Ukrayna kırsalında ilerlediği ve "bazı araçların birbirine uzak, bazı araçların ise ikili ya da üçlü gruplar halinde yol aldığı" kaydedildi. Görüntülerin bir kısmında yandığı düşünülen binalardan duman yükseldiği dikkat çekerken, diğer görüntülerde Belarus'ta, Ukrayna sınırına 30 kilometre mesafede yeni bir grup saldırı helikopterleri ile askeri araçların intikal ettirildiği anlaşılıyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri de, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Kiev'i ve Ukrayna'nın diğer önemli şehirlerini kuşatmak ve kontrollerine almak için" Rus güçlerinin son 24 saattir tekrar gruplandığını ve zırhlı araçlar ile ağır silahları bir araya topladığını duyurdu.

Ukrayna'nın kentlerinde Rus istilası

Ukraynalı yetkililer Pazartesi günü ülkenin ikinci büyük kenti Harkiv'de büyük bir patlama olduğunu ve 11 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Şehrin Belediye Başkanı Ihor Terekhov, Rus tankları ve zırhlı araçlarının "her yerde" görüldüğünü dile getirdi.(Dw Türkçe)

www.avrupahaber.net 
Muharrem Seren 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.