AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 26 Haziran 2015 20:33

RAMAZAN AYI İNGİLTERE ESNAFINA YARADI

RAMAZAN AYI İNGİLTERE ESNAFINA YARADI
Ramazan ayının gelişiyle ülke genelinde yüzlerce şubeleri bulunan süpermarketlerin cirosu 100 milyon sterlin artış gösterdi.

Ramazan ayının gelişiyle ülke genelinde yüzlerce şubeleri bulunan süpermarketlerin cirosu 100 milyon sterlin artış gösterdi

İngilterede Ramazan ayının gelmesiyle birlikte süpermarketlerin cirolarında 100 milyon sterlin (405 milyon Türk Lirası) artış olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 3 milyon Müslümanın yaşadığı İngiltere'de bu yıl da Ramazan Müslümanların yanı sıra en çok sürep market sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte süper marketlerde büyük bir hareketlilik yaşandı. İngiliz basınındaki haberlere göre süper marketlerin cirosu bu yıl 100 milyon sterlin arttı.

Ramazan ayı İngiltere'de Noel ve Paskalya'dan sonra üçüncü büyük "ritüel" olarak değerlendiriliyor.

Süpermarket zincirlerinden Morrisons 2 milyon ton prinç satmayı hedeflediklerini söyledi. Bir başka şirket olan Sainsbury ise satışlarını yüzde 100 artırmayı hedeflediğini söyledi.

Büyük marketlerden alışveriş yapan Müslümanlar daha çok Asya'dan gelen ürünleri tercih ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.