SPOR Haber Girişi : 09 Şubat 2021 08:29

Premier Lig'de bu sezon İlkay Gündoğan rüzgarı esiyor...

Premier Lig'de bu sezon İlkay Gündoğan rüzgarı esiyor...
Premier Lig'de bu sezon İlkay Gündoğan rüzgarı esiyor. İngiltere'de sezonun 23'üncü hafta maçında Liverpool'u Anfield'da 4-1 yenen Manchester City'de İlkay Gündoğan, kaydettiği iki golle takımını galibiyete taşıdı. Peki bu sezon 17 maçta 9 gole ulaşan İlk

Premier Lig'de bu sezon İlkay Gündoğan rüzgarı esiyor. İngiltere'de sezonun 23'üncü hafta maçında Liverpool'u Anfield'da 4-1 yenen Manchester City'de İlkay Gündoğan, kaydettiği iki golle takımını galibiyete taşıdı.



2016 yılında Borussia Dortmund'dan Manchester City'e transfer olan Türk asıllı Alman yıldız İlkay Gündoğan, bu sezon adeta altın çağını yaşıyor. Manchester City formasıyla bu sezon 17 karşılaşmaya çıkan Gündoğan, 9 gol ve 1 asistlik performans gösteriyor.

Öte yandan asıl mevkisi defansif orta saha olan İlkay Gündoğan'ın takımda en golcü oyuncusu konumunda olmasının sırrı, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'da saklı.


'Sahte 9' taktiği

2000’li yıllarda ortaya çıkan ve ilk olarak Luciano Spalletti’nin 2006/2007 sezonunda Roma’da Francesco Totti’yle uyguladığı 'sahte dokuz' taktiği, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın da favori taktikleri araında bulunuyor. İlk olarak bu taktiği Barcelona'da Lionel Messi ile deneyen 50 yaşındaki teknik adam Guardiola, Manchester City'de de İlkay Gündoğan üzerinde uyguluyor.


Peki 'sahte dokuz' taktiği ne?
Peki 'sahte dokuz' taktiği ne?

Karşılaşmalarda 4-6-0 dizilişinde orta saha oyuncuları ile hücum hattını birbirine bağlayan 'sahte dokuz' taktiği, bu sezon Manchester City'de işe yaradığı görünüyor.

Barcelona'da Lionel Messi’yi sağ kenardan en uca çeken Pep Guardiola, bu taktikle Arantinli yıldız Messi'ye bir sezonda 50 gol kaydetme performansına ulaştırdı.

Manchester City'de ise David Silva sonrası bu pozisyonda İlkay Gündoğan'ı kullanan Guardiola, 'sahte dokuz' taktiğiyle oyuncusunun performansını 9 gole taşıdı.


Guardiola: "İlkay çok zeki bir futbolcu"

Guardiola, geçen sezon da İlkay hakkında ''Çok zeki bir futbolcu. Zeka, benim en çok önem verdiğim özelliklerden biri. Ceza sahası çevresinde gol atan oyuncu rolünde oynayabiliyor. Bir defansif orta saha oyuncusu olarak bu pozisyonda istikrarlı olabilmek çok zordur. Ancak o bunu başarıyor. İlkay, Avrupa'nın en iyilerinden birisi.'' ifadelerini kullanmıştı.



2016 yılında 27 milyon EURO bonservis bedeliyle Borussia Dortmund'dan Manchester City'e transfer olan İlkay Gündoğan, ingiliz kulübüyle toplam 116 karşılaşmaya çıktı ve 22 gol kaydetti.



  • Kaynak:Ajansspor

İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında? İlkay Gündoğan hangi takımlarda oynadı? Hangi takımda oynuyor ve maaşı ne kadar?

İlkay Gündoğan, Almanya’da dünyaya gelmiştir. Ailesi Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde ikamet ediyordu. Altyapı kariyerine de bu şehirde başlamıştır. İlkay Gündoğan, Türk asıllı Alman Milli Takım oyuncusudur. Gündoğan’ın Alman veya Türk milli takımı arasında karar verme şansı bulunuyordu. Gündoğan, seçimini Alman milli takımından yana kullandı. Kariyeri boyunca birçok Alman takımında forma giymiştir. İlkay, şu an Premier Lig ekibi Manchester City’de boy gösteriyor. İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında? İlkay Gündoğan hangi takımlarda oynadı? Hangi takımda oynuyor ve maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

İlkay Gündoğan hangi takımlarda forma giydi?

İlkay Gündoğan, şimdiye kadar sadece Alman takımları ile sahaya çıktı. Hiç Türkiye’ye transfer olmadı.

Altyapı Kariyeri ve Futbola Başlangıç

SV Gelsenkirchen-Hessler 06 (1993 ve 1998 yılları)

Schalke 04 (1998 ve 1999 arası)

SV Gelsenkirchen – Hessler 06 (1999 ve 2004 arası)

SSV Buer (2004 ve 2005 yılları arası)

Bochum (2005 ve 2009 yılları)

Profesyonel kariyeri

Nürnberg (2009 ve 2011 yılları)

Borussia Dortmund (2011 ve 2016)

Manchester City (2016 – devam)

Milli Takım Kariyerine Bakış

Gündoğan, beş farklı milli takım kadrosunda forma giydi. Bu takımların hepsi Alman takımlarıydı. Gündoğan’ın Alman veya Türk milli takımı arasında karar verme şansı bulunuyordu. Gündoğan, seçimini Alman milli takımından yana kullandı.

2008 yılında Almanya U-18 kadrosuyla forma giydi. 2008 – 2009 sezonunda Almanya U-19 formasını terletti. 2009- 2010 sezonunda Almanya U-20 takımıyla sahaya çıktı. 2010 – 2012 yıllarında Almanya U-21 takımına girdi. 2011’de Alman milli takımına girdi. 37 defa maçlara çıktı ve 7 defa gol kaydetmeyi başardı.

İlkay Gündoğan’ın Kariyerindeki Önemli Anlar ve İlkler

İlkay Gündoğan’ın kariyerinde bazı önemli noktalar bulunuyor. Futbolcunun kariyerinde yaşadığı bazı ilkler ve başarıları ise şu şekilde:

U-19 takımı ile batı ligini beşinci sırada bitirdi. Bu maçlarda 14 gol atarak dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Bir diğer U-19 maçında hat trick yapmayı başardı. Bu başarısı, alt yapıda Bochum II takımına geçmesinin önünü açtı. Borussia Dortmund takımındayken 120. Dakikada attı gol ile takımını Almanya Kupası’nda finale çıkardı. Borussia Dortmund zamanlarında 12 Mayıs 2012 tarihinde 90 dakika maçta kaldı. Bu maç, Bayern Münih’in 5-2 yenilmesi ile son buldu. Takım bu sayede sezonun ikinci kupasını da aldı.

Gündoğan 2021 yılında da şu anki takımı Manchester City ile yola devam ediyor. Bu takımla 30 Haziran 2023 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Gündoğan’ın güncel maaşı yıllık 6.6 milyon euro.

Muharrem Seren 
Avrupa Haber 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Musa Ergün 11 Şubat 2021 00:00

    neden milli takımı secmedin