AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 27 Mayıs 2015 10:29

Polonya'da Andrey Duda, pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı.

Polonya'da Andrey Duda, pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı.
Polonya'da muhalefetin desteklediği, Avrupa Birliği (AB) karşıtı siyasetçi Andrey Duda, pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. Duda oyların yüzde 53'ünü alırken, mevcut cumhurbaşkanı Bronislav Komorovski ise yüzde 47 oranında oy



 Ana muhalefet Hak ve Adalet Partisi (PiS) tarafından desteklenen Andrey Duda yaptığı açıklamada, "Beni seçenler değişim için oy verdi. Birlikte Polonya'yı değiştirebiliriz" dedi. Duda, Brüksel'e de mesaj göndererek 'artık Polonya'nın sesinin AB'de daha gür çıkacağını' söyledi. Pek çok konuda Duda ile aynı görüşleri savunan ülkenin Katolik Kilisesi de zaferini kutladı. Duda'nın zaferi, sonbaharda yapılacak parlamento seçimleri öncesinde ülkenin geleceği açısından önem taşıyor.


Brüksel'den devletlere daha fazla yetki devredilmesi gerektiğini savunan Duda'nın İngiltere ile uğraşmakta olan AB için yeni bir baş ağrısı olacağı yorumları yapılıyor. Duda, tüp bebek tedavisine katılanların iki yıl hapis cezası almasını savunacak kadar dindar bir lider. Karşıtlarına göre, Duda ile Polonya diktatörlüğe giden kadife yolda yürümeye başladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.