AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 28 Aralık 2014 13:11

Pegida'ya karşı ittifak çağrısı yaptılar

Pegida'ya karşı ittifak çağrısı yaptılar
Pegida'ya karşı ittifak çağrısı yaptılar. Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysie Almanya'nın birçok şehrinde İslam karşıtı bir kampanya yürüten Pegida hareketine karşı birlik çağrısı yaptı. Gysie, ?Tüm demokratik partiler, medya, kiliseler, dini cem

Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysie Almanya'nın birçok şehrinde İslam karşıtı bir kampanya yürüten Pegida hareketine karşı birlik çağrısı yaptı. Gysie, ?Tüm demokratik partiler, medya, kiliseler, dini cemaatler ve sendikalar ortak bir sorumluluk taşıyor," dedi. Gysie, kültür, ekonomi ve spor çevrelerinin de Pegida'ya karşı ittifakta yer almaları gerektiğini söyledi. Daha önce de Yeşiller partisi Genel Başkanı Cem Özdemir Pegida göstericilerine karşı net bir tavır alınması gerektiğini ifade etmişti. SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi de Pegida hareketine karşı uyarıda bulunmuş ve Pegida hareketinin ülkedeki politik iklimi zehirlediği eleştirisini dillendirmişti.

GYSIE: İNSANLARIN KORKULARI AZALTILMALI"

Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysie Pegida hareketine karşı acilen harekete geçilmesi ve bir ?aydınlatma harekatı" başlatılması gerektiğini savundu. Vatandaşların yıllardan beri bilgi anlamında ihmal edildiğini belirten Gysie, ?insanların korkuları azaltılmalı ve yeni bir politika izlenmeli," dedi. Aşırı sağın ve AfD gibi sağ partilerin bu bilgi eksiliğini ve korkuları kullandığına vurgu yapan Sol Parti Grup Başkanı, birçok partinin seçmeni olan ?normal vatandaşların" da bu gösterilere katıldığına dikkat çekti.

ÖZDEMİR: KİMLE YAN YANA YÜRÜDÜĞÜNÜZE DİKKAT EDİN"

Yeşiller partisi Eş Genel Başkanlarından Cem Özdemir de ARD Televizyonu'ndaki Morgenmagazin adlı programda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir, CDU/CSU ve diğer merkez partilerin ?amasız ve fakatsız" bir şekilde Pegida hareketiyle arasına mesafe koyması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların korkularını dile getirme hakkına sahip olduğunun altını çizen Özdemir, bu yapılırken bu ülkede yaşamakta olan yabancıların haklarının tartışma konusu yapılamayacağını söyledi. Cem Özdemir, ?Bu yürüyüşlere katılan vatandaşlar etrafarına iyi bakıp kimle birlikte yürüdüklerine dikkat etsinler," çağrısında bulundu.

FAHIMI: GERÇEK ALMANYA BU DEĞİL"

?Passaue Neue Presse" Gazetesi'ne konuşan SPD Genel Sekreteri Fahimi de Pegida gösterilerindeki nefret söylemine dikkat çekti ve bu gösterilerin organizatörlerinin tehlikeli bir oyun oynadıkları eleştirisinde bulundu. Fahimi, SPD'li Federal Adalet Bakanı Heiko Maas'ın Pegida gösterileri için kullandığı ?Almanya için bir utanç" tanımlamasına tamamen katıldığını belirtti. Fahimi, ?Almanya bu değil. Bizim ülkemiz dünyaya açık ve hoşgörülü bir ülke," dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.