DÜNYA Haber Girişi : 27 Aralık 2014 11:36

PEGIDA'ya karşı imza

PEGIDA'ya karşı imza
İNTERNET üzerinden düzendediği imza kampanyaları ile siyaseti ve sivil toplumu harekete geçirmeyi başaran change.org sitesi simdi de PEGIDA hareketine karşı bir milyon imza kampanyası başlattı.

İNTERNET üzerinden düzendediği imza kampanyaları ile siyaseti ve sivil toplumu harekete geçirmeyi başaran change.org sitesi simdi de PEGIDA hareketine karşı bir milyon imza kampanyası başlattı. Kampanyada ilk iki günde 30 bin imzaya ulaşıldı. Tuğçe Albayrak için de yüzbinleri harekete geçiren imza kampanyasının organizatörü olan Karl Lempert "Für ein buntes Deutschland ? No PEGIDA" başlıklı kampanya sayfası açtı. Sayfada yer alan bilgiye göre, demogoji yapılarak sokağa dökülen kitlelerin sayısının artmasından duyulan endişeye yer verildi ve bu kişilerin gerçekleri saptırarak kitleselleşmeye çalıştıklarına dikkat çekildi.

'BİZLER SERAP DEĞİLİZ'

GÖÇ, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoguz, PEGIDA'nın yaptığı eylemleri eleştirerek, "Müslümanlar Almanya'ya aittir. Bizler serap değiliz" dedi. Bild'e açıklamada bulunan Özoğuz, "Müslümanlar buraya entegre oldu. Sadece küçük bir kesim uyum sorunu yaşıyor" diye konuştu. Öte yandan Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier de PEGIDA yürüyüşlerini eleştirerek, "Aptalca sloganlara ve şiddete anlayış olmaz. Ama bu yürüyüşlere katılanların hepsini de aşırı sağcı olarak nitelemek yanlış olur. İslamlaşma kaygısını yok etmek gerekir" dedi.

sabah
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.