ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 25 Mart 2023 21:35

Pazartesi'ye dikkat! Almanya'da hayat duracak

Pazartesi'ye dikkat! Almanya'da hayat duracak
Almanya'da toplu ulaşım çalışanlarının sendikası Verdi ve demiryolu sendikası EVG, Pazartesi genel greve gidiyor.


Almanya’da gözler gelecek hafta Pazartesi gününe kilitlendi… Toplu ulaşım çalışanlarının sendikası Verdi ve demiryolu sendikası EVG, Pazartesi genel greve gitme kararı aldı.
Özellikle Frankfurt ve Münih havaalanında uçuşlar tamamen iptal ediliyor. Pazar ve Pazartesi günleri bu şehirlerde artık normal yolcu trafiği olmayacak. Kamusal ulaşımın durması ve ulaşımda hizmet veren sektörlerin de greve katılmasıyla, özellikle Pazartesi günü araç trafiğinin çok yoğunlaşması bekleniyor.
ENFLASYONU AŞAN ORANDA

Verdi sendikası, ülkede 6.9 oranında enflasyon olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 10.5'lik zam istiyor. Bu sektördeki 2.5 milyon kişi adına grev kararı alan Verdi, ayrıca en az 500 Euro'luk aylık bir ek ücret talep ediyor.
Demiryolları sendikası ise talep ettiği zam oranını yüzde 12 olarak belirledi ve ayrıca 180 bin çalışanı için ek olarak aylık 650 Euro daha fazla ücret talep ediyor.
www.avrupahaber.net 
M.Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.