DÜNYA Haber Girişi : 12 Mart 2015 09:50

Obama'nın rakibinden ''Kürdistan'' sözü

Obama'nın rakibinden ''Kürdistan'' sözü
Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde adı başkan adayları arasında geçen Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'den çok tartışılacak açıklamalar geldi. Paul, "Kürdistan'ın sınırlarını kendi ellerimle çizeceğim, onlara bir

Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde adı başkan adayları arasında geçen Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'den çok tartışılacak açıklamalar geldi. Paul, "Kürdistan'ın sınırlarını kendi ellerimle çizeceğim, onlara bir ülke sözü veriyorum'' dedi. Bu yeni ülke için Türkiye'den de toprak alınması gerekeceğini söyledi.

Cumhuriyetçi Senatör Amerikan basınına verdiği bir röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı. Kürtlerin IŞİD'e karşı silahlandırılması gerektiğini, buna karşılık da onlara Kürdistan sözü verdiğini söyledi.

Bu durumda Kürtlerin IŞİD'e karşı ölümü göze alarak savaşacaklarını söyleyen Paul, "bir adım daha ileri gidip Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim. Onlara yeni bir ülkenin sözünü vereceğim" ifadelerini kullandı.

Paul, yeni bir ülke sözü verirken bunu gerçekleştirmenin zorluğuna da dikkat çekti. Çünkü Kürtlere yeni bir ülke için Türkiye, Irak ve Suriye'den toprak alınması gerektiğini belirtti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.