EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2014 12:49

NORVEÇ"PARAMIZIN TASARIMI NASIL OLSUN"

NORVEÇ
NORVEÇ"PARAMIZIN TASARIMI NASIL OLSUN"Norveç Merkez Bankası, şu an yürürlükte olan paraların yerine 2017'de dolaşıma sokulması üzerine yeni paraların tasarımı için bir yarışma açtı.

NORVEÇ"PARAMIZIN TASARIMI NASIL OLSUN"

Norveç Merkez Bankası, şu an yürürlükte olan paraların yerine 2017'de dolaşıma sokulması üzerine yeni paraların tasarımı için bir yarışma açtı. Yarışmanın konusu deniz tasarımı olurken, birbirinden ilginç tasarımlar Norveç'in resmi parası olmak için yarıştı.

İŞTE KABUL EDİLEN PARA TASARIMI

100 Kron'un yaklaşık 35 Türk Lirası değerinde olan Norveç parasının ön yüzünün balık fotoğrafı olup olmaması bu yarışma üzerinden tartışmaya açıldı. Öte yandan, aşağıdaki resimde yer alan tasarım, Norveç Merkez Bankası tarafından kabul edildi ancak tasarım bu şekliyle resmiyete geçmeyecek, mevcut tasarım geliştirilecek.

ÇOCUK ÇİZİMLERİ BİLE VAR

Talha Gökmen'in Twitter'dan verdiği bilgiye göre aşağıdaki resimde yer alan tasarım, bir sanatçının çocuk çizimlerini kullanarak hazırladığı para tasarımı oldu ve Merkez Bankası tarafından reddedilen tasarımlardan biri oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.