SAĞLIK Haber Girişi : 28 Aralık 2014 14:42

Norveçli hastaların tedavi merkezi oldu

Norveçli hastaların tedavi merkezi oldu
Norveçli hastaların tedavi merkezi oldu. İskandinav ülkelerinin "termal tedavi" merkezi haline gelen Balçova Termal, 2015 yılı sonrasında da Norveçli turistleri tedavi edecek.
İskandinav ülkelerinin "termal tedavi" merkezi haline gelen Balçova Termal, 2015 yılı sonrasında da Norveçli turistleri tedavi edecek.

Norveç Sağlık Bakanlığı'nın 1992 yılından bu yana açtığı ihaleyi kazanan Balçova Termal, yılda bin 500'ün üzerinde yabancı turiste termal tedavi hizmeti veriyor. 

Yaklaşık 34 yıldır termal tedavi merkezi olarak faaliyet gösteren Balçova Termal'e çoğunluğu Norveç'ten olmak üzere Danimarka, Fillandiya, Belçika, Hollanda gibi İskandinav ülkelerinden fizik teravi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hastalar büyük ilgi gösteriyor. 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Balçova Termal Genel Müdürü Ramazan Kaya, sağlık turizminde dünyanın önemli merkezlerinden biri olduklarını söyledi. 

Özel İdare mallarının devriyle birlikte Balçova Termal AŞ'nin Hazine'ye devredildiğini hatırlatan Kaya, yaklaşık 9 ay önce gerçekleşen devrin sonrasında mevzuat gereği genel kurulunu yaparak yol haritasını çizdiklerini kaydetti. Balçova Termal AŞ'nin kamu kuruluşu olmasına rağmen özel sektör mantığıyla çalıştığını dile getiren Kaya, "termal tedavi" ana faaliyet alanı olmak üzere 4 alanda hizmet verdiklerini ifade etti.

Kaya, Balçova Termal'de doktor, fizyoterapist, masörden oluşan 45 kişilik bir sağlık ekibiyle romatizmal hastalıklar, genel artroz, boyun-bel fıtıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar, felçler, omurilik yaralanmaları, kırıklar, protez gibi alanlarda alternatif tedavi hizmetleri verdiklerini söyledi. 

Yabancı turistlere hitap ettikleri nisan-ekim dönemindeki 7 ayı yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiklerini vurgulayan Ramazan Kaya, kasım-mart arasındaki 5 ayda da aynı doluluk oranına ulaşmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini kaydetti. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla indirim protokolleri imzaladıklarını anlatan Kaya, "Yabancı turist gibi yerli turiste de hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Yabancılar arasında bilinirliğimiz çok yüksek ama yurt içindeki vatandaşlarımız tarafından fazla tanınmıyor" dedi. 

- Norveçli hastalar 1992'den beri geliyor

Norveç Sağlık Bakanlığı'nın yurt dışında tedavi amaçlı açtığı ihaleyi 1992 yılından bu yana kendilerinin kazandığını belirten Kaya, 2015-2019 dönemi için açılan ihaleyi de kazandıklarını ifade etti. Kaya, İspanya ve İtalya'nın yanı sıra 10 AB ülkesinden firmaların da katıldığı ihaleyi kazanmalarında, burada tedavi gören hastaların memnuniyetinin etkisinin bulunduğunu anlattı. Kaya, "Noveç Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı sonrasını kapsayan 4 yıl için çıktığı ihaleyi biz kazandık. Norveçli hastalar nisan-ekim arasında 7 grup halinde 150'şer kişi olarak tedaviye gelecekler. Bu yıl bin 50'si Norveç'ten olmak üzere bin 500'ün üzerinde hasta merkezimizde tedavi gördü" diye konuştu.

İskandinav ülkelerinde çok iyi bilinen bir merkez olduklarını, tedaviye gelen hastalardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Kaya, Balkanlar ve Orta Asya'dan da hasta çekmek için çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi. Kaya, şunları söyledi:

"Sadece termal tedavi merkezi olarak hizmet vermiyoruz. Faaliyetlerimiz arasında konaklama, akuapark, restoran, düğün ve toplantı organizasyonlarına ev sahipliği yapmak da bulunuyor. Erken rezervasyonlarda cazip imkanlar var."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.